Vepřový kotlet "BOURBON"

Obtížnost

Čas přípravy

1dní 6h 0min
Čas vaření
15h 0min

Celkový čas

1dní 21h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

732 kalorií
100.0g cukrů
8.0g tuků
41.0g bílkovin


Příprava

Kotlety mírně naklepeme nebo použijeme tzv. tenderizer, osolíme a opepříme.
Všechny ostatní ingredience smícháme v misce.
Do silnějšího igelitového(ne mikroten) pytlíku vložíme kotlety a zalijeme je připravenou marinádou. Vytlačíme trochu vzduchu a pytlík dobře zavážeme. Pokud doma máte ty samozavírací pytlíky použijte je, jsou pevnější a práce je jednodužší.
Pak maso v pytlíku promícháme s marinádou tak, že pytlík obracíme vzhůru nohama a zase zpět(nebo styl šejkru). Pokud jsme maso tenderizovali, tak stačí marinovat 10-15 minut, ale lepší je delší marinování, třeba i přes noc.
Maso vyjmeme a zprudka na oleji na pánvi nebo roštu opečeme asi 2 minuty po každé straně, jen aby chytlo barvu.
Potom opečené maso naskládáme na pekáč a vložíme do trouby rozehřáté na 200°C a necháme dojít cca 10 minut.
Dobré je zkusit, jestli je maso hotové - nařízneme kousek u kosti, abychom viděli, jestli je propečené a samozřejmě nesmí z něj vytékat krev.
Podáváme z různě upravenými brambory a saláty.

přidejte na:
hOJSADLO

20. 11. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
dosť náročné

01. 10. 2015, 19:53

Chybí obrázek
velmi dlha príprava ale moze byt dobre

05. 10. 2015, 19:33

Chybí obrázek
neodolala som a vyskúšala, bolo to vynikajuce

23. 04. 2016, 18:17

Přidat komentář
Chybí obrázek
Budu zkoušet tento recept,dnes naložím,zítra dodělám a uvidím:-)

Erča 20. 03. 2012, 19:35

hOJSADLO
Erčo a jak to dopadlo?

hOJSADLO 21. 03. 2012, 19:14

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.