Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Vepřový kotlet "BOURBON"

Vepřový kotlet "BOURBON"

Obtížnost Čas přípravy
1dní 6h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
15h 0min 1dní 21h 0min
Nutriční hodnoty
732 kalorií 100.0g cukrů 8.0g tuků 41.0g bílkovin

Příprava

Kotlety mírně naklepeme nebo použijeme tzv. tenderizer, osolíme a opepříme.
Všechny ostatní ingredience smícháme v misce.
Do silnějšího igelitového(ne mikroten) pytlíku vložíme kotlety a zalijeme je připravenou marinádou. Vytlačíme trochu vzduchu a pytlík dobře zavážeme. Pokud doma máte ty samozavírací pytlíky použijte je, jsou pevnější a práce je jednodužší.
Pak maso v pytlíku promícháme s marinádou tak, že pytlík obracíme vzhůru nohama a zase zpět(nebo styl šejkru). Pokud jsme maso tenderizovali, tak stačí marinovat 10-15 minut, ale lepší je delší marinování, třeba i přes noc.
Maso vyjmeme a zprudka na oleji na pánvi nebo roštu opečeme asi 2 minuty po každé straně, jen aby chytlo barvu.
Potom opečené maso naskládáme na pekáč a vložíme do trouby rozehřáté na 200°C a necháme dojít cca 10 minut.
Dobré je zkusit, jestli je maso hotové - nařízneme kousek u kosti, abychom viděli, jestli je propečené a samozřejmě nesmí z něj vytékat krev.
Podáváme z různě upravenými brambory a saláty.


hOJSADLO

20. 11. 2011, Recept navštíven: 2897x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dosť náročné

01. 10. 2015, 19:53

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dlha príprava ale moze byt dobre

05. 10. 2015, 19:33

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
neodolala som a vyskúšala, bolo to vynikajuce

23. 04. 2016, 18:17

Přidat komentář
Thumb
Budu zkoušet tento recept,dnes naložím,zítra dodělám a uvidím:-)

Erča 20. 03. 2012, 19:35

hOJSADLO
Erčo a jak to dopadlo?

hOJSADLO 21. 03. 2012, 19:14

Facebook komentáře