Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Vepřový kotlet "BOURBON"

Vepřový kotlet "BOURBON"
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1dní 6h 0min , Čas vaření: 15h 0min
Celkový čas: 1dní 21h 0min , porce

732 kalorií, 100.0g cukrů, 8.0g tuků, 41.0g bílkovin

Příprava

Kotlety mírně naklepeme nebo použijeme tzv. tenderizer, osolíme a opepříme.
Všechny ostatní ingredience smícháme v misce.
Do silnějšího igelitového(ne mikroten) pytlíku vložíme kotlety a zalijeme je připravenou marinádou. Vytlačíme trochu vzduchu a pytlík dobře zavážeme. Pokud doma máte ty samozavírací pytlíky použijte je, jsou pevnější a práce je jednodužší.
Pak maso v pytlíku promícháme s marinádou tak, že pytlík obracíme vzhůru nohama a zase zpět(nebo styl šejkru). Pokud jsme maso tenderizovali, tak stačí marinovat 10-15 minut, ale lepší je delší marinování, třeba i přes noc.
Maso vyjmeme a zprudka na oleji na pánvi nebo roštu opečeme asi 2 minuty po každé straně, jen aby chytlo barvu.
Potom opečené maso naskládáme na pekáč a vložíme do trouby rozehřáté na 200°C a necháme dojít cca 10 minut.
Dobré je zkusit, jestli je maso hotové - nařízneme kousek u kosti, abychom viděli, jestli je propečené a samozřejmě nesmí z něj vytékat krev.
Podáváme z různě upravenými brambory a saláty.

hOJSADLO

20. 11. 2011, Recept navštíven: 2688x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Hamburský vepřový kotlet

Hamburský vepřový kotlet

Kotlety naklepeme, lehce osolíme, opepříme a opečeme je na rozehřátém oleji. Opečené maso odložíme stranou ...

Vepřový kotlet "BOURBON"

Vepřový kotlet "BOURBON"

Kotlety mírně naklepeme nebo použijeme tzv. tenderizer, osolíme a opepříme. Všechny ostatní ingredience sm...

Vepřový kotlet s paprikou

Vepřový kotlet s paprikou

Zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky. Spařená a oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky. Kotlety naklepem...

Zobrazit všechny podobné recepty k Vepřový kotlet "BOURBON" Link-arrow

Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dosť náročné

01. 10. 2015, 19:53

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dlha príprava ale moze byt dobre

05. 10. 2015, 19:33

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
neodolala som a vyskúšala, bolo to vynikajuce

23. 04. 2016, 18:17

Přidat komentář
Thumb
Budu zkoušet tento recept,dnes naložím,zítra dodělám a uvidím:-)

Erča 20. 03. 2012, 19:35

hOJSADLO
Erčo a jak to dopadlo?

hOJSADLO 21. 03. 2012, 19:14

Facebook komentáře