Pečené krůtí stehno na šalvěji marinované v medu a ragů z růžičkové kapusty
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Krůtí stehno osolíme a opepříme. Dáme do misky. Smícháme med, sójovou omáčku, bílé víno, a hořčici. Směsí potřeme maso a necháme marinovat.
Marinované maso přendáme na pekáč, polijeme zbytkem marinády a posypeme šalvějí. Pečeme za občasného polévání výpekem doměkka při 180°C asi 1 hodinu. Pokud je výpeku málo nebo se nám vypekl přidáme trochu vody, vývaru nebo vína. Nakonec přidáme lžíci másla.
Mezitím na rozehřátém másle orestujeme nakrájenou cibuli, přimícháme očištěné a na půl překrájené kapustičky a podusíme doměkka. Zalijeme smetanou a provaříme (asi 5 minut). Nakonec dochutíme solí a bílým pepřem. Kapusta musí být měkká, jinak je nahořklá!
Tip k receptu
Když je maso hotové dejte ho na 5-10 minut pod gril, hezky se zbarví.
Podáváme s různými druhy knedlíků, s bramborami nebo s noky.
19. 11. 2011