Pečené krůtí stehno na šalvěji marinované v medu a ragů z růžičkové kapusty

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
1h 30min

Celkový čas

2h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

1424 kalorií
49.0g cukrů
105.0g tuků
44.0g bílkovin


Příprava

Krůtí stehno osolíme a opepříme. Dáme do misky. Smícháme med, sójovou omáčku, bílé víno, a hořčici. Směsí potřeme maso a necháme marinovat.

Marinované maso přendáme na pekáč, polijeme zbytkem marinády a posypeme šalvějí. Pečeme za občasného polévání výpekem doměkka při 180°C asi 1 hodinu. Pokud je výpeku málo nebo se nám vypekl přidáme trochu vody, vývaru nebo vína. Nakonec přidáme lžíci másla.

Mezitím na rozehřátém másle orestujeme nakrájenou cibuli, přimícháme očištěné a na půl překrájené kapustičky a podusíme doměkka. Zalijeme smetanou a provaříme (asi 5 minut). Nakonec dochutíme solí a bílým pepřem. Kapusta musí být měkká, jinak je nahořklá!

Tip k receptu

Když je maso hotové dejte ho na 5-10 minut pod gril, hezky se zbarví.
Podáváme s různými druhy knedlíků, s bramborami nebo s noky.

přidejte na:
hOJSADLO

19. 11. 2011

Další recepty

Mohlo by vás zajímat


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
super jedenie
majka 11. 11. 2015, 11:41
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vynikajuci recept
dušanka 23. 05. 2016, 11:58