Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Pečené krůtí stehno na šalvěji marinované v medu a ragů z růžičkové kapusty

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 30min 2h 30min
Nutriční hodnoty
508 kalorií 49.0g cukrů 18.0g tuků 23.0g bílkovin

Příprava

Krůtí stehno osolíme a opepříme. Dáme do misky. Smícháme med, sojovou omáčku, bílé víno, a hořčici. Směsí potřeme maso a necháme marinovat. Marinované maso přendáme na pekáč polijeme zbytkem marinády a posypeme šalvějí. Pečeme za občastného polévání výpekem doměkka při 180°C asi 1 hodinu. Pokud je výpeku málo nebo se nám vypekl přidáme trochu vody, vývaru nebo vína. Nakonec přidáme lžíci másla.
Mezitím na rozehřátém másle orestujeme nakrájenou cibuli, přimícháme očištěné a na půl překrájené kapustičky a podusíme do měkka. Zalijeme smetanou a provaříme (asi 5 minut). Nakonec dochutíme solí a bílým pepřem.
Kapusta musí být měkká, jinak je nahořklá!

Bulb Tip k receptu

Když je maso hotové dejte ho na 5-10 minut pod gril, hezky se zbarví.
Podáváme s různými druhy knedlíků, s bramborami nebo s noky.


Přidat na Pinterest
hOJSADLO

19. 11. 2011, Recept navštíven: 5007x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
super jedenie

11. 11. 2015, 10:41

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuci recept

23. 05. 2016, 09:58

Přidat komentář
Sonia005
Bože to vypadá bohovsky...ňam ňam...

Sonia005 22. 11. 2011, 13:40

Facebook komentáře