Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Krůtí stehenní řízek

Krůtí stehenní řízek

Přidat na Pinterest
Drůbež, řadí se mezi hrabavé. Běžně k dostání chlazená nebo mražená. Bílé maso, vhodné při dietách, zdravém životním stylu. Má nižší energetickou hodnotu, ale obsahuje aminokyseliny a lehce stravitelné bílkoviny, které jsou důležité pro zdravý organismus. Má velký podíl draslíku, který je důležitý pro činnost svalové hmoty, fosforu a železa, které ovlivňuje tvorbu červených krvinek. Má vyšší hodnoty v obsahu tuku než třeba kuřecí maso. Vyznačuje se svou křehkostí, jemnou chutí, ale zároveň také šťavnatostí. Toto maso ocení i lidé nemocní např. se žlučníkem, protože se dá upravit chutně a zároveň nezatěžuje trávicí trakt. Krůtu můžeme dusit, vařit i péct. Krůtí stehenní řízek se skvěle hodí k pečení, dušení, ale také třeba ke grilování.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Krůtí stehno - pečené

Krůtí stehno - pečené

Pekáček vymažeme máslem a nasypeme do něj cibuli nakrájenou na nudličky. Vložíme maso nasolené ze všech st...

Zapečený krůtí řízek s ananasem

Zapečený krůtí řízek s ananasem

Krůtí řízky očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme a opepříme. Necháme po obou stranách "zatáhnout " na ro...

Thajské krůtí tortilly

Thajské krůtí tortilly

Krémový sýr promíchejte s chilli omáčkou, osolte a opepřete ho. Tortilly potřete tímto krémem a postupně na...

Závitky s mandlemi a s kokosem

Závitky s mandlemi a s kokosem

Cibuli nakrájíme na tenčí kolečka, papriku na proužky a oboje osmahneme na 2 lžících másla. Přidáme utřený ...

Pečené krůtí stehno na šalvěji marinované v medu a ragů z růžičkové kapusty

Pečené krůtí stehno na šalvěji marinované v medu a ragů z růžičkové kapusty

Krůtí stehno osolíme a opepříme. Dáme do misky. Smícháme med, sojovou omáčku, bílé víno, a hořčici. Směsí p...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Krůtí stehenní řízek Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře