Krůtí stehenní řízek

Drůbež, řadí se mezi hrabavé. Běžně k dostání chlazená nebo mražená. Bílé maso, vhodné při dietách, zdravém životním stylu. Má nižší energetickou hodnotu, ale obsahuje aminokyseliny a lehce stravitelné bílkoviny, které jsou důležité pro zdravý organismus. Má velký podíl draslíku, který je důležitý pro činnost svalové hmoty, fosforu a železa, které ovlivňuje tvorbu červených krvinek. Má vyšší hodnoty v obsahu tuku než třeba kuřecí maso. Vyznačuje se svou křehkostí, jemnou chutí, ale zároveň také šťavnatostí. Toto maso ocení i lidé nemocní např. se žlučníkem, protože se dá upravit chutně a zároveň nezatěžuje trávicí trakt. Krůtu můžeme dusit, vařit i péct. Krůtí stehenní řízek se skvěle hodí k pečení, dušení, ale také třeba ke grilování.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář