Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Kantonská kuřecí prsa

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 15min , Čas vaření: 10min
Celkový čas: 25min , porce

3260 kalorií, 10.0g cukrů, 263.0g tuků, 152.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky (Číňani jim říkají Ťi-s). Nejdříve nakrájíme prsa na tenké (1mm) plátky, naskládáme je na sebe asi jako když rozhrneme karty (vějířek), nejspodnější plátek je nejblíže noži a ten vrchní je nejdál. A pak z plátků krájíme tenké nudličky (obr.). Pokud je čas, je dobré dát prsa na chvilku do mrazáku, kde ztuhnou a krájení je pohodlnější. Pokud používáte mražené maso, je dobré jej rozkrájet polozmrzlé. Nudličky dáme do misky, osolíme a přidáme 1 rozkvedlané vejce, vše dobře promícháme.
Škrob nasypeme do větší misky a zalijeme studenou vodou, tak, aby byl potopený, vody může být i více asi 1 cm nad povrch škrobu (nadbytečnou vodu po několika minutách můžete opatrně slít).
Asi 1/3 škrobu přidáme k masu a znovu promícháme.
Cibuli, pórek, kapii a broskve nakrájíme na proužky a dáme do jiné misky a přidáme bílý pepř.
Do misky, kde nám zbyl máčený škrob (slijeme přebytečnou vodu, pokud je to nutné), přidáme 2/3 studeného vývaru, víno, glutamán, sojovou omáčku, sůl a promícháme. Vznikne nám zálivka.
*********
Rozpálíme pánev(vok), na rozpálenou pánev nalijeme olej, a když se z něho začne kouřit, vložíme do něj maso a rychle mícháme vidličkou nebo hůlkami, aby se nám neslepilo. Pokud nemáte vok, nebo máte malou pánev, jde to dělat i postupně (na 2x či na 3x). Každá nudlička masa by měla být zvlášť. Smažíme, dokud maso nezbělá či malounko nezrůžoví. Osmažené maso vyjmeme a dáme zpět do misky (šetřte nádobí :-) ). Na pánvi necháme trochu oleje, zbytek dáme stranou.
Znovu rozpálíme olej a vložíme na něj všechnu zeleninu a rychle mícháme cca minutu, přidáme osmažené maso a znovu mícháme minutu. Znovu promícháme zálivku a přidáme ji do pánve a promícháme, jak začne moc houstnout, podlijeme směs broskvovou šťávou a stále mícháme, zmírníme oheň a necháme asi 3 minuty za stálého míchání dusit. Pokud je směs hustá, přidáme vývar nebo šťávu z broskví. Pokud se lepí na pánev, přidáme olej. Ochutnáme a popřípadě přisolíme nebo přidáme sojovou omáčku.
*********
Výsledný pokrm by měl být světle hnědý až zlatavý, měly by být rozeznat použité suroviny, konzistence by měla být kompaktní s dostatkem mírně husté šťávy. Raději trochu řidší než kejda. Chuť lahodná s mírnou hořkostí broskví.

Bulb Tip k receptu

Pokud to budete servírovat malým dětem, doporučuji vynechat glutamán.

hOJSADLO

25. 11. 2009, Recept navštíven: 4333x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Kantonská kuřecí prsa

Kantonská kuřecí prsa

Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky (Číňani jim říkají Ťi-s). Nejdříve nakrájíme prsa na tenké (1mm) pl...

Zobrazit všechny podobné recepty k Kantonská kuřecí prsa Link-arrow
Thumb

Vařená rýže

Rýži propláchneme a necháme okapat. Rýži vložíme do osolené vody, vaříme bez pokličky na mírnem ohni a sbír...


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept je vyborný, chutne masko

29. 11. 2016, 19:58

Přidat komentář
Šéfredaktor
Nemohl byste vložit i fotku hotového jídla? Děkujeme

Šéfredaktor 25. 11. 2009, 13:21

hOJSADLO
Jak budu mít fotku jídla hned ji přidám. Probral jsem archyv, ale jak na just tohle jídlo na fotce nemám

hOJSADLO 25. 11. 2009, 21:58

dušanka
foto by sa žiadalo

dušanka 10. 08. 2016, 21:20

Facebook komentáře