Broskvový džus

Nápoj, vyrábí se lisováním zralých plodů broskve, což je peckovice pocházející původně z Číny, je plodem Broskvoně obecné. Toto ovoce obsahuje velké procento vody (až 85%) a je bohatým zdrojem vitamínů a minerálů, mezi kterými můžeme jmenovat provitamin A, vitamin C nebo B3 a ze stopových prvků vápník, železo, sodík, hořčík nebo draslík. Broskev je velmi aromatické ovoce, tato vlastnost se projeví i pokud je upravené ve formě džusu, ten má výraznou chuť, kterou nelze zaměnit za jinou. Nápoj má oranžovou barvu, jedinečné aroma, nejlépe chutná vychlazený. Pozor si však dávejme na častou konzumaci džusů – měli bychom náš pitný režim prokládat i čaji, minerální vodou apod., protože trvalé pití džusů by mohlo nepříznivě ovlivnit naši hmotnost. Ke konzumaci je vhodný samotný, ale báječně se hodí i do míchaných nápojů.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář