Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Broskvový džus

Broskvový džus

Přidat na Pinterest
Nápoj, vyrábí se lisováním zralých plodů broskve, což je peckovice pocházející původně z Číny, je plodem Broskvoně obecné. Toto ovoce obsahuje velké procento vody (až 85%) a je bohatým zdrojem vitamínů a minerálů, mezi kterými můžeme jmenovat provitamin A, vitamin C nebo B3 a ze stopových prvků vápník, železo, sodík, hořčík nebo draslík. Broskev je velmi aromatické ovoce, tato vlastnost se projeví i pokud je upravené ve formě džusu, ten má výraznou chuť, kterou nelze zaměnit za jinou. Nápoj má oranžovou barvu, jedinečné aroma, nejlépe chutná vychlazený. Pozor si však dávejme na častou konzumaci džusů – měli bychom náš pitný režim prokládat i čaji, minerální vodou apod., protože trvalé pití džusů by mohlo nepříznivě ovlivnit naši hmotnost. Ke konzumaci je vhodný samotný, ale báječně se hodí i do míchaných nápojů.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Jahodové a broskvové nanuky

Jahodové a broskvové nanuky

Omytou broskev rozpůlíme, zbavíme pecky, oloupeme a rozmixujeme. Promícháme s džusem a nalijeme do forem na...

Osvěžující broskvové řezy

Osvěžující broskvové řezy

Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme mléko, olej, mouku, kypřící prášek a sníh z bílků. Těsto vyl...

Kantonská kuřecí prsa

Kantonská kuřecí prsa

Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky (Číňani jim říkají Ťi-s). Nejdříve nakrájíme prsa na tenké (1mm) pl...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Broskvový džus Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře