Osvěžující broskvové řezy

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

45min
Čas vaření
15min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

4248 kalorií
1.0g cukrů
241.0g tuků
50.0g bílkovin


Příprava

Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme mléko, olej, mouku, kypřící prášek a sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, pečeme při 180°C asi 12-15 minut. Piškot necháme vychladnout.
Šlehačky vyšleháme s mlékem, do smetany přimícháme moučkový i vanilkový cukr a spojíme se šlehačkou. Krémem potřeme vychlazený piškot a odložíme na chvilku do lednice. Mezitím broskve scedíme, šťávu necháme a nakrájíme je na plátky. Těsně vedle sebe je uložíme na moučník. Do šťávy přilijeme vodu, aby jsme měli 750 ml tekutiny, do ní přimícháme zlaté klasy, krystalový cukr, broskvový džus v prášku a uvaříme hustou kaši, kterou za stálého míchání mírně vychladíme. Želatinou polijeme moučník, zarovnáme a odložíme do lednice ztuhnout. Krájíme na kostky a můžeme dozdobit meduňkou nebo plátkem ovoce.

Tip k receptu

Já jsem mala neslazenou šlehačku, proto jsem dala trochu cukru do smetany, když dáte slazenou, smetanu už sladit nemusíte.

přidejte na:
uschi3

28. 05. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vynikajuce rezy
katka16031 22. 09. 2017, 14:21
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
lahodné ľahké a chutné rezy
palino 16. 04. 2018, 11:52
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
osviežujuce dobré rezy
majka 04. 11. 2019, 11:48