Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Osvěžující broskvové řezy

Obtížnost Čas přípravy
45min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 1h 0min
Nutriční hodnoty
4248 kalorií 1.0g cukrů 241.0g tuků 50.0g bílkovin

Příprava

Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme mléko, olej, mouku, kypřící prášek a sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, pečeme při 180°C asi 12-15 minut. Piškot necháme vychladnout.
Šlehačky vyšleháme s mlékem, do smetany přimícháme moučkový i vanilkový cukr a spojíme se šlehačkou. Krémem potřeme vychlazený piškot a odložíme na chvilku do lednice. Mezitím broskve scedíme, šťávu necháme a nakrájíme je na plátky. Těsně vedle sebe je uložíme na moučník. Do šťávy přilijeme vodu, aby jsme měli 750 ml tekutiny, do ní přimícháme zlaté klasy, krystalový cukr, broskvový džus v prášku a uvaříme hustou kaši, kterou za stálého míchání mírně vychladíme. Želatinou polijeme moučník, zarovnáme a odložíme do lednice ztuhnout. Krájíme na kostky a můžeme dozdobit meduňkou nebo plátkem ovoce.

Bulb Tip k receptu

Já jsem mala neslazenou šlehačku, proto jsem dala trochu cukru do smetany, když dáte slazenou, smetanu už sladit nemusíte.


Přidat na Pinterest
uschi3

28. 05. 2011, Recept navštíven: 7431x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuce rezy

22. 09. 2017, 12:21

Přidat komentář

Facebook komentáře