Osvěžující broskvové řezy
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme mléko, olej, mouku, kypřící prášek a sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, pečeme při 180°C asi 12-15 minut. Piškot necháme vychladnout.
Šlehačky vyšleháme s mlékem, do smetany přimícháme moučkový i vanilkový cukr a spojíme se šlehačkou. Krémem potřeme vychlazený piškot a odložíme na chvilku do lednice. Mezitím broskve scedíme, šťávu necháme a nakrájíme je na plátky. Těsně vedle sebe je uložíme na moučník. Do šťávy přilijeme vodu, aby jsme měli 750 ml tekutiny, do ní přimícháme zlaté klasy, krystalový cukr, broskvový džus v prášku a uvaříme hustou kaši, kterou za stálého míchání mírně vychladíme. Želatinou polijeme moučník, zarovnáme a odložíme do lednice ztuhnout. Krájíme na kostky a můžeme dozdobit meduňkou nebo plátkem ovoce.
Tip k receptu
Já jsem mala neslazenou šlehačku, proto jsem dala trochu cukru do smetany, když dáte slazenou, smetanu už sladit nemusíte.
uschi328. 05. 2011
Ingredience
- 4 vejce
- 200 g cukru moučka + trochu do zakysané smetany
- 200 g polohrubé mouky
- 120 g cukru krystal
- 100 ml mléka + 300 ml do šlehačky
- 100 ml slunečnicového oleje
- 600 ml zakysané smetany
- 1 velká konzerva broskvového kompotu
- 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 2 sáčky prášku Zlatý klas
- 2 balení šlehačky v prášku
- 1-2 balení broskvového džusu v prášku /min. 40 g/