Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Vysočina

Vysočina

Přidat na Pinterest
Uzenina, masný výrobek. Vyrábí se z hrubě nasekaného masa, jiných přidaných masových směsí, mouky, barviv, aroma, bramborového škrobu. Důležitou součástí procesu je solení, které probíhá ve fázi mělnění masové hmoty. Poté se hmota tlačí do obalů, které odpovídají konečné velikosti výrobku. Salám vysočina je tepelně zpracovaný výrobek, vyznačuje se svou dlouhou dobou trvanlivosti. Má charakteristický vzhled i chuť, je oblíbený při přípravě obložených mís, výborně chutná samotný, podávaný s pečivem a hořčicí.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Mls z brambor

Mls z brambor

Brambory lehce povaříme, částečně zchladíme a rozkrojíme na půl. Každou polovinu vydlabeme a plníme připrav...

Domácí pečený chléb s překvapením

Domácí pečený chléb s překvapením

Do plechové nádoby od domácí pekárny nalijeme 300 ml vody. Poté nasypeme 500 g hladké mouky. Doprostřed mou...

Haničiny střapečky

Haničiny střapečky

Cuketu, nastrouháme, přidáme nadrobno nakrájený salám, nastrouhaný tvrdý sýr, vejce, sůl, pepř, trochu vege...

Slaný dort

Slaný dort

Plátky toastového chleba dáme k sobě do tvaru, který jsme si vybrali (2x 2 proti sobě, 3x2 proti sobě apod....

Pizza na plech

Pizza na plech

Do mísy dáme mouku, olej, žloutek a trochu soli. Do menší misky nalijeme vlažné mléko, kávovou lžičku cukru...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Vysočina Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře