Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Falešný marcipán

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 0min
Celkový čas: 30min , porce

1149 kalorií, 0.0g cukrů, 0.0g tuků, 0.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Cukr, sušené mléko prosejeme, přidáme olej, esenci a vodu dle potřeby. Vše důkladně zpracujeme do hladké vláčné hmoty, která se nelepí. Poté tvoříme požadované tvary.

Bulb Tip k receptu

Pro získání požadované barvy, přidáme do směsi trochu (na špičku nože) potravinářského barviva.

Milena

23. 07. 2009, Recept navštíven: 6698x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Falešný marcipán

Falešný marcipán

Cukr, sušené mléko prosejeme, přidáme olej, esenci a vodu dle potřeby. Vše důkladně zpracujeme do hladké vl...

Zobrazit všechny podobné recepty k Falešný marcipán Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
Zlatka
Recept je opravdu výborný a jednoduchý, nemůžete na tom nic zkazit. Sušené mléko použijte polotučné! Kdo nemá rád mandlovou vůni může použít rumovou, vanilkovou nebo jaká vám chutná. Můj TIP: pokud máte malé děti co si rády hrají obarvěte marcipán potravinářským barvivem a nechte je at si hrají jako s plastelínou - nejlepší na tom je, že je to bude bavit když ví, že to pak můžou sníst.

Zlatka 23. 08. 2009, 10:21

BEZ
Já místo oleje a vody dávám bílek. A přijde mi, že je tady hrozně moc cukru oproti sušenému mléku. Já dávám stejný poměr cukru a sušeného mléka.

BEZ 26. 11. 2009, 07:41

veka
Taky jsem neslyšela, že by se do marcipánu dával olej

veka 26. 11. 2009, 07:43

veerac
Takové věci u nás dělá dcera, já nemám trpělivost to zpracovávat.

veerac 10. 01. 2010, 17:31

Thumb
ja bych se chtěla zeptet na kolik je ten marcipá jestli je na 1kg nebo na míň neboli na víc

marta 15. 11. 2010, 18:17

veerac
No,kilo z toho určitě nebude. Stačí si sečíst suroviny. Takže by to vycházelo něco málo přes půl kila.

veerac 15. 11. 2010, 19:16

Hloušková
Lepší jsou gelové barvy, lépe se s nimi pracuje.

Hloušková 07. 02. 2011, 17:47

veerac
O tich jsem ještě neslyšela a kde se dají koupit?

veerac 07. 02. 2011, 19:58

Hloušková
Zadáš si na internetu potravinářské gelové barvy a nebo v prodejnách s cukrářským sortimentem. Já je koupila v Brně.

Hloušková 08. 02. 2011, 00:38

Thumb
Gelové barvy jsou fakt super, ale vyplatí se jen profíkům. Jsou drahé a ikdyž vydrží víc než rok, tak je nespotřebujete. To se vám pak ty 4 dorty, co možná upeče běžná hospodyňka pěkně prodraží. Já mám s nimi velmi dobré zkušenosti, ale těch pár stovek co jsem dala balení 8 barev je dost. Ale já je spotřebuji takže OK. Dají se koupit v Brně, Praze, Pardubicích nebo jednoduše na netu i po jedné barvičce.

08. 02. 2011, 08:34

veerac
Mě více zajímalo v jakém obchodě se dají koupit a ne v jakém městě. S dcerou, tich dortů uděláme také několik za rok.

veerac 26. 02. 2011, 20:13

Hloušková
Prodejna se jmenuje Gostol a jedna barva stojí asi 50 Kč

Hloušková 27. 02. 2011, 17:21

Thumb
Jednoduše zadejte do internetového vyhledávače "gelové potravinářské barvy" a najdete si pro vás nejbližší obchod. A nebo rovnou přes e-shop.

28. 02. 2011, 08:38

veerac
Díky za radu.

veerac 28. 02. 2011, 21:43

Facebook komentáře