Babiččin perníkový závin s povidly a mandlemi

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
35min

Celkový čas

55min

Porce


Nutriční hodnoty

710 kalorií
24.0g cukrů
3.0g tuků
4.0g bílkovin


Příprava

Na vál dáme prosátou mouku, přisypeme prášek do perníku, kakao, utvoříme důlek, do kterého vklepneme vejce, přidáme med, rum, mléko a kávu a vypracujeme hladké těsto. Protože každá mouka je jiná, je možné, že budeme muset přidat trošku mléka nebo mouky, abychom dostali tvárné těsto, nesmí být moc řídké, aby se netrhalo. Těsto dáme na chvíli do chladu odležet. Na pracovní plochu si položíme dostatečný kus pečícího papíru a těsto na něm vyválíme. Protože díky medu je těsto značně lepivé, pečící papír nám zajistí, že se těsto rovnoměrně vyválí a nic se nám nepřilepí k pracovní ploše. Těsto rozválíme na toušťku asi 5 mm. Placku potřeme povidly a rovnoměrně posypeme mandlemi. Pomocí papíru těsto svineme do závinu, opatrně přeložíme i s pečícím papírem na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Nakonec posypeme mandlovými lupínky. Vložíme do trouby rozehřáté na 180°C a pečeme asi 35 - 40 minut.

Tip k receptu

Jestliže závin zabalíme do fólie, do druhého dne zvláční a vydrží měkký několik dní.

přidejte na:
Chybí obrázek

17. 09. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
Perníkový závin mě moc chutnal a díky povidlům nebyl tak suchý.

28. 09. 2012, 20:06

Chybí obrázek
vyborný perníkový závin ako od babičky

16. 03. 2016, 10:09

Chybí obrázek
super zavin

01. 06. 2016, 12:35

Chybí obrázek
Vyborny napad !!!

04. 10. 2016, 18:56

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.