Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Babiččin perníkový závin s povidly a mandlemi

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
35min 55min
Nutriční hodnoty
710 kalorií 24.0g cukrů 3.0g tuků 4.0g bílkovin

Příprava

Na vál dáme prosátou mouku, přisypeme prášek do perníku, kakao, utvoříme důlek, do kterého vklepneme vejce, přidáme med, rum, mléko a kávu a vypracujeme hladké těsto. Protože každá mouka je jiná, je možné, že budeme muset přidat trošku mléka nebo mouky, abychom dostali tvárné těsto, nesmí být moc řídké, aby se netrhalo. Těsto dáme na chvíli do chladu odležet. Na pracovní plochu si položíme dostatečný kus pečícího papíru a těsto na něm vyválíme. Protože díky medu je těsto značně lepivé, pečící papír nám zajistí, že se těsto rovnoměrně vyválí a nic se nám nepřilepí k pracovní ploše. Těsto rozválíme na toušťku asi 5 mm. Placku potřeme povidly a rovnoměrně posypeme mandlemi. Pomocí papíru těsto svineme do závinu, opatrně přeložíme i s pečícím papírem na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Nakonec posypeme mandlovými lupínky. Vložíme do trouby rozehřáté na 180°C a pečeme asi 35 - 40 minut.

Bulb Tip k receptu

Jestliže závin zabalíme do fólie, do druhého dne zvláční a vydrží měkký několik dní.


Přidat na Pinterest
Angel 666

17. 09. 2012, Recept navštíven: 5222x


Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Perníkový závin mě moc chutnal a díky povidlům nebyl tak suchý.

28. 09. 2012, 20:06

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný perníkový závin ako od babičky

16. 03. 2016, 10:09

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
super zavin

01. 06. 2016, 12:35

jaja
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Vyborny napad !!!

04. 10. 2016, 18:56

Přidat komentář

Facebook komentáře