Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Babiččin perníkový závin s povidly a mandlemi

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 35min
Celkový čas: 55min , porce

710 kalorií, 24.0g cukrů, 3.0g tuků, 4.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Na vál dáme prosátou mouku, přisypeme prášek do perníku, kakao, utvoříme důlek, do kterého vklepneme vejce, přidáme med, rum, mléko a kávu a vypracujeme hladké těsto. Protože každá mouka je jiná, je možné, že budeme muset přidat trošku mléka nebo mouky, abychom dostali tvárné těsto, nesmí být moc řídké, aby se netrhalo. Těsto dáme na chvíli do chladu odležet. Na pracovní plochu si položíme dostatečný kus pečícího papíru a těsto na něm vyválíme. Protože díky medu je těsto značně lepivé, pečící papír nám zajistí, že se těsto rovnoměrně vyválí a nic se nám nepřilepí k pracovní ploše. Těsto rozválíme na toušťku asi 5 mm. Placku potřeme povidly a rovnoměrně posypeme mandlemi. Pomocí papíru těsto svineme do závinu, opatrně přeložíme i s pečícím papírem na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Nakonec posypeme mandlovými lupínky. Vložíme do trouby rozehřáté na 180°C a pečeme asi 35 - 40 minut.

Bulb Tip k receptu

Jestliže závin zabalíme do fólie, do druhého dne zvláční a vydrží měkký několik dní.

Angel 666

17. 09. 2012, Recept navštíven: 4687x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Babiččin perníkový závin s povidly a mandlemi

Babiččin perníkový závin s povidly a mandlemi

Na vál dáme prosátou mouku, přisypeme prášek do perníku, kakao, utvoříme důlek, do kterého vklepneme vejce,...

Zobrazit všechny podobné recepty k Babiččin perníkový závin s povidly a mandlemi Link-arrow

Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Perníkový závin mě moc chutnal a díky povidlům nebyl tak suchý.

28. 09. 2012, 20:06

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný perníkový závin ako od babičky

16. 03. 2016, 10:09

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
super zavin

01. 06. 2016, 12:35

jaja
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Vyborny napad !!!

04. 10. 2016, 18:56

Přidat komentář

Facebook komentáře