Churros (čurros)
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
V hrnci přiveďte na mírném ohni k varu vodu s máslem, solí, vanilkovým extraktem a celou skořicí. Až voda zavře, vyjměte skořici a za stálého míchání vsypte prosátou mouku. Mícháme tak dlouho až se nám vytvoří dokonale hladké těsto a na dně se utvoří bílá vrstvička (5 min).
Hmotu přendejte do mísy, nechte zhruba 2 min vychladnout a poté vmíchejte vejce. Až získáte dokonale hladké těsto, přendejte ho do cukrářského sáčku s hvězdicovou koncovkou. Ve velké míse si smíchejte cukr krupici s mletou skořicí.
V silnostěnné pánvi rozpalte 4-5 cm vysokou vrstvu oleje. Z cukrářského sáčku vytlačte nad pánví 10-15 cm dlouhý kousek těsta, který prstem oddělte a pomalu ponořte do oleje. Smažte dozlatova. Přebytečného oleje se zbavíte na papírové utěrce a poté je ihned obalte ve skořicovém cukru.
Tip k receptu
K churros neodmyslitelně patří také čokoládová či karamelová omáčka, kterou si připravte a pak do ní usmažené churros máčejte.
Baara15. 08. 2019