Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Velikonoční beránek s čokoládovým a vanilkovým krémem

Obtížnost Čas přípravy
25min
Čas vaření Celkový čas Porce
55min 1h 20min
Nutriční hodnoty
8906 kalorií 132.0g cukrů 503.0g tuků 175.0g bílkovin

Příprava

U beránka je stejný postup jako u bábovek nebo piškotů. Vanilková omáčka: Vyšleháme žloutek s cukrem a přidáme ho do mléka, které se skoro vaří. Mícháme metličkou a zaprášíme moukou v cedníku, aby se nedělaly hrudky, 10 minut vaříme, přidáme trošku smetany a vanilky, kterou vyškrábneme z lusku a necháme vychladit. Čokoládová omáčka - smícháme kakao, čokoládu, mléko a cukr s troškou vody a pomalu za stálého míchání přivedeme skoro k varu, po zchladnutí zhoustne. Marinované ovoce - ovoce nakrájíme na kousky a dáme ho marinovat do zredukovaného červeného vína s kapkou porta a cukru.


Přidat na Pinterest
Barbora Šumná

20. 03. 2013, Recept navštíven: 2442x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
určite vyskúšam

23. 02. 2016, 20:02

Přidat komentář

Facebook komentáře