Velikonoční beránek s čokoládovým a vanilkovým krémem

Obtížnost

Čas přípravy

25min
Čas vaření
55min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

8906 kalorií
132.0g cukrů
503.0g tuků
175.0g bílkovin


Příprava

U beránka je stejný postup jako u bábovek nebo piškotů. Vanilková omáčka: Vyšleháme žloutek s cukrem a přidáme ho do mléka, které se skoro vaří. Mícháme metličkou a zaprášíme moukou v cedníku, aby se nedělaly hrudky, 10 minut vaříme, přidáme trošku smetany a vanilky, kterou vyškrábneme z lusku a necháme vychladit. Čokoládová omáčka - smícháme kakao, čokoládu, mléko a cukr s troškou vody a pomalu za stálého míchání přivedeme skoro k varu, po zchladnutí zhoustne. Marinované ovoce - ovoce nakrájíme na kousky a dáme ho marinovat do zredukovaného červeného vína s kapkou porta a cukru.

přidejte na:
Barbora Šumná

20. 03. 2013

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
určite vyskúšam

23. 02. 2016, 20:02

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.