Velikonoční beránek s čokoládovým a vanilkovým krémem
Obtížnost
Čas přípravy
25min
Čas vaření
55min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
8906
kalorií
132.0g
cukrů
503.0g
tuků
175.0g
bílkovin
Příprava
U beránka je stejný postup jako u bábovek nebo piškotů. Vanilková omáčka: Vyšleháme žloutek s cukrem a přidáme ho do mléka, které se skoro vaří. Mícháme metličkou a zaprášíme moukou v cedníku, aby se nedělaly hrudky, 10 minut vaříme, přidáme trošku smetany a vanilky, kterou vyškrábneme z lusku a necháme vychladit. Čokoládová omáčka - smícháme kakao, čokoládu, mléko a cukr s troškou vody a pomalu za stálého míchání přivedeme skoro k varu, po zchladnutí zhoustne. Marinované ovoce - ovoce nakrájíme na kousky a dáme ho marinovat do zredukovaného červeného vína s kapkou porta a cukru.
Šéfredaktor20. 03. 2013
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.