Velikonoční beránek z třeného těsta
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
1980
kalorií
0.0g
cukrů
99.0g
tuků
21.0g
bílkovin
Příprava
Den před přípravou propláchneme rozinky horkou vodou a zalijeme je rumem. Žloutky, oba cukry a Heru dáme do mísy a alespoň 10-15 minut šleháme šlehačem do pěny. K ušlehané směsi přidáme přesátou mouku, smíchanou s práškem do pečiva a lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Nakonec vmícháme rozinky i s rumem, ve kterém se máčely. Těsto nalijeme do formy na beránka, kterou jsme dobře vymazali máslem a vysypali hrubou moukou a vložíme do trouby, vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 45-50 minut, po této době sundáme horní díl formy a špejlí zkontrolujeme, jestli je beránek upečený.
Tip k receptu
Je to náš starý rodinný recept, výhodou je, že tenhle beránek zůstává vláčný a měkký i po čtyřech dnech. Z tohoto těsta peču i velikonoční slepičky.
Angel 66605. 04. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.