Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Velikonoční beránek z třeného těsta

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 10min
Nutriční hodnoty
1980 kalorií 0.0g cukrů 99.0g tuků 21.0g bílkovin

Příprava

Den před přípravou propláchneme rozinky horkou vodou a zalijeme je rumem. Žloutky, oba cukry a Heru dáme do mísy a alespoň 10-15 minut šleháme šlehačem do pěny. K ušlehané směsi přidáme přesátou mouku, smíchanou s práškem do pečiva a lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Nakonec vmícháme rozinky i s rumem, ve kterém se máčely. Těsto nalijeme do formy na beránka, kterou jsme dobře vymazali máslem a vysypali hrubou moukou a vložíme do trouby, vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 45-50 minut, po této době sundáme horní díl formy a špejlí zkontrolujeme, jestli je beránek upečený.

Bulb Tip k receptu

Je to náš starý rodinný recept, výhodou je, že tenhle beránek zůstává vláčný a měkký i po čtyřech dnech. Z tohoto těsta peču i velikonoční slepičky.


Přidat na Pinterest
Angel 666

05. 04. 2010, Recept navštíven: 13513x


Přidat recenzi
Přidat komentář
veerac
A když se potře čokoládou, tak vydrží daleko déle - pokud se dříve nesní.

veerac 08. 04. 2010, 18:50

Facebook komentáře