Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Velikonoční beránek z třeného těsta

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 50min
Celkový čas: 1h 10min , porce

1980 kalorií, 0.0g cukrů, 99.0g tuků, 21.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Den před přípravou propláchneme rozinky horkou vodou a zalijeme je rumem. Žloutky, oba cukry a Heru dáme do mísy a alespoň 10-15 minut šleháme šlehačem do pěny. K ušlehané směsi přidáme přesátou mouku, smíchanou s práškem do pečiva a lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Nakonec vmícháme rozinky i s rumem, ve kterém se máčely. Těsto nalijeme do formy na beránka, kterou jsme dobře vymazali máslem a vysypali hrubou moukou a vložíme do trouby, vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 45-50 minut, po této době sundáme horní díl formy a špejlí zkontrolujeme, jestli je beránek upečený.

Bulb Tip k receptu

Je to náš starý rodinný recept, výhodou je, že tenhle beránek zůstává vláčný a měkký i po čtyřech dnech. Z tohoto těsta peču i velikonoční slepičky.

Angel 666

05. 04. 2010, Recept navštíven: 11498x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Formu vymažeme pořádně máslem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků a směsi krupicového a moučkového cukru si u...

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Nejdříve si připravíme kvásek. V 50 ml vlažného mléka rozmícháme droždí se lžící cukru a lžící mouky. Přikr...

Velikonoční předkrm s vajíčky a kopřivami

Velikonoční předkrm s vajíčky a kopřivami

Brzy z jara (v období Velikonoc) nasbíráme mladé kopřivy, pečlivě omyjeme a nasekáme. Orestujeme na másle, ...

Velikonoční masová nádivka

Velikonoční masová nádivka

Do hrnce nalijeme přibližně 1 litr vody, přidáme na polovinu rozkrojenou oloupanou cibuli, na plátky nakráj...

Velikonoční beránek s majonézou

Velikonoční beránek s majonézou

Majonézu vymícháme s cukrem, přidáme mléko a nakonec mouku s kypřícím práškem a kůrou. Vše vymícháme do hla...

Zobrazit všechny podobné recepty k Velikonoční beránek z třeného těsta Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
veerac
A když se potře čokoládou, tak vydrží daleko déle - pokud se dříve nesní.

veerac 08. 04. 2010, 18:50

Facebook komentáře