Velikonoční beránek z třeného těsta

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

1980 kalorií
0.0g cukrů
99.0g tuků
21.0g bílkovin


Příprava

Den před přípravou propláchneme rozinky horkou vodou a zalijeme je rumem. Žloutky, oba cukry a Heru dáme do mísy a alespoň 10-15 minut šleháme šlehačem do pěny. K ušlehané směsi přidáme přesátou mouku, smíchanou s práškem do pečiva a lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Nakonec vmícháme rozinky i s rumem, ve kterém se máčely. Těsto nalijeme do formy na beránka, kterou jsme dobře vymazali máslem a vysypali hrubou moukou a vložíme do trouby, vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 45-50 minut, po této době sundáme horní díl formy a špejlí zkontrolujeme, jestli je beránek upečený.

Tip k receptu

Je to náš starý rodinný recept, výhodou je, že tenhle beránek zůstává vláčný a měkký i po čtyřech dnech. Z tohoto těsta peču i velikonoční slepičky.

přidejte na:
Chybí obrázek

05. 04. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář
veerac
A když se potře čokoládou, tak vydrží daleko déle - pokud se dříve nesní.

veerac 08. 04. 2010, 18:50

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.