Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Dušená mrkev s hráškem a kokosovou smetanou

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 0min
Nutriční hodnoty
486 kalorií 0.0g cukrů 9.0g tuků 2.0g bílkovin

Příprava

Malinko vyladěný recept na tradiční dušenou mrkev našich babiček a maminek, kterou milujete už od dětství!

Tedy pokud jste si ji nenechali znechutit školní jídelnou, jak často slýchávám :) klasickou smetanu jsem vyměnila za kokosovou a celkovou chuť jídla to dokonale podtrhlo, vyzkoušejte sami.

-> Na domácím vepřovém sádle osmažíme do sklovata půl cibule na kostičky, přidáme na hrubo nastrouhanou mrkev (ty 4 mrkve spíš menšího vzrůstu) a opékáme dokud nezačne trošku hnědnout (10 min). Přidáme hrášek (podle chuti, více nebo méně), používám mražený mnohem radši než sterilovaný (ideálně samozřejmě čerstvý), osolíme a opepříme a zalijeme zeleninovým vývarem. Dusíme dokud není mrkev měkká.

-> Z kokosového mléka vezmeme lžící 3x pěknou porci z horní části plechovky (tedy tu tuhou, smetanovou část) a dáme do misky, kde kokosovou smetanu smícháme se dvěmi lžícemi bezlepkové mouky.

-> Směs přimícháme do mrkve a tím ji zahustíme.
Necháme provařit a hrnec stáhneme z plamene.

Podáváme s vejcem a petrželkovými brambory, případně masem nebo chlebem.

Bulb Tip k receptu

Na úplný závěr přimíchejte do odstaveného hrnce oříšek másla, které krásně celou dušenou mrkev zjemní.


Přidat na Pinterest
Lucie

17. 03. 2019, Recept navštíven: 327x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept

17. 03. 2019, 20:23

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
veľmi dobré

19. 03. 2019, 19:57

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jednoduché, dobré a hlavne zdravé

25. 03. 2019, 20:59

Přidat komentář

Facebook komentáře