Vepřové kotlety na tymiánu s hráškem
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
30min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
352
kalorií
0.0g
cukrů
39.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Kotlety omyjeme, naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme a opepříme. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a kotlety z obou stran prudce opečeme. Pak přidáme drobně nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Zalijeme vývarem, přisypeme houbové koření, na každou kotletku dáme 2 snítky čerstvého tymiánu a pod pokličkou necháme dusit do měkka. Před koncem dušení přisypeme hrášek a prohřejeme. Kotlety vyndáme a šťávu zahustíme moučným máslem (změklé máslo promícháme s hladkou moukou a rukou dobře propracujeme, až se mouka s máslem spojí).
Tip k receptu
Podáváme buď s různě upravenými brambory nebo rýží a zeleninou.
Jana Smidži14. 06. 2016
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.