Vepřové kotlety na tymiánu s hráškem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Kotlety omyjeme, naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme a opepříme. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a kotlety z obou stran prudce opečeme. Pak přidáme drobně nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Zalijeme vývarem, přisypeme houbové koření, na každou kotletku dáme 2 snítky čerstvého tymiánu a pod pokličkou necháme dusit do měkka. Před koncem dušení přisypeme hrášek a prohřejeme. Kotlety vyndáme a šťávu zahustíme moučným máslem (změklé máslo promícháme s hladkou moukou a rukou dobře propracujeme, až se mouka s máslem spojí).
Tip k receptu
Podáváme buď s různě upravenými brambory nebo rýží a zeleninou.
Jana Smidži14. 06. 2016
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
palino 15. 06. 2016, 12:21

dušanka 16. 06. 2016, 09:48

Svetlana 17. 06. 2016, 09:23

hanka 02. 10. 2016, 16:49

katka16031 13. 10. 2016, 19:54

Standa 30. 12. 2017, 13:36

majka 03. 05. 2019, 10:52
Klárka 29. 06. 2016, 10:40
kaskl75 16. 07. 2016, 10:49