Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Vepřové karé

Vepřové karé

Přidat na Pinterest
Vepřové karé neboli pečeni najdete  mezi kýtou a plecí a jedná se o velmi kvalitní vepřové  maso, vhodné pro přípravu minutkových jídel. Vcelku jej upravujte pečením a následně krájejte na plátky. Při tomto způsobu je dobré maso nejdříve opéct, aby se zatáhlo. Zabráníte tak vytékání šťávy, ztrátě živin a aromatickýh látek. Navíc nebude pečeně vysušená. Nasekáním masa na plátky i s kostí získáte oblíbené kotletky - žebírka, které můžete připravit na mnoho způsobů. Dají se smažit (obalené v těstíčku či trojobalu), dusit, péct, grilovat, gratinovat (zápékat) a silnější kousky lze naříznout a plnit jako "kapsu" různými náplněmi ze zeleniny, hub, mletého masa, vajec, kysaného zelí a uzeného masa apod. Pokud se rozhodnete zapékat, plátky masa předem uduste nebo minutkově upravte. Potom pokryjte šunkou, žampiony, zeleninou a nakonec sýrem nebo zalijte bešamelem a dejte zapéct.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Vepřové kotlety na tymiánu s hráškem

Vepřové kotlety na tymiánu s hráškem

Kotlety omyjeme, naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme a opepříme. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a k...

Zapečené maso po Švýcarsku

Zapečené maso po Švýcarsku

Pečeni nakrájíme na kostky, které vložíme do vymaštěného pekáčku, proložíme nakrájeným pórkem a libečkem na...

Plátky z vepřového karé

Plátky z vepřového karé

Vepřové karé nakrájíme na plátky a naklepeme, zeleninu nakrájíme na kousky a paprikovou klobásu na kolečka....

Vepřové karé uzenáře Vondry

Vepřové karé uzenáře Vondry

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém sádle opékáme z obou stran skoro doměkka. Poté ma...

Vepřové steaky s  plackou

Vepřové steaky s plackou

Z preosiatej múky, vajec a trochu vody zamiesime tuhšie rezancové cesto. Vyvaľkáme na tenké placky a nasuch...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Vepřové karé Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře