Ovčí sýr

Sýr vyráběný z ovčího mléka. Nejznámější ovčí sýr běžně dostupný také u nás je FETA. Svůj původ má v Řecku, kde je vyráběn již více než 6000 let. Jedná se o slaný sýr tvarohové typu, bílé barvy, pevné konzistence. K dostání je ve dvou podobách: tvrdá a měkká feta. Má vysoký obsah tuku a je pochoutkou jak ve studené, tak teplé kuchyni. Je vhodný k vínu, do salátů, ale také k plnění masa či grilování. Typický je pro řeckou kuchyni, kde neodmyslitelně patří do salátů nebo je podáván mírně kořeněný s olivovým olejem a olivami.

K dostání je však také jiný typ ovčího sýra, např.zrající Mouton - dlouhobě trvanlivý přírodně zrající sýr.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář