Grilovaný ananas s ovčím sýrem
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
5min
Celkový čas
15min
Porce
Nutriční hodnoty
0
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Ananas oloupeme a nakrájíme na asi deset 1/2 - 1 centimetrových plátků. Rajčata omyjeme a rozpůlíme.
Na grilu nebo vroubkované pánvi zprudka opečeme ananas a rajčata. Měl by být na povrchu zbarvený od pečení, ale v podstatě syrový. Plátky opečeného ananasu položíme na talíř doprostřed dáme lžíci sýra - brynzy (nehodí se sýry balkánkského typu), ozdobíme opečenými rajčaty. A je to!
Můžeme ozdobit kousky rukoly nebo salátu nebo mladou cibulí. Podáváme s tousty nebo rozpečeným bílým pečivem.
Tento předkrm je oblíbený v Kyrgyzstánu a střední Asii.
Tip k receptu
Pokud je ananas hodně kyselý můžeme ho malinko pocukrovat.
hOJSADLO22. 09. 2011
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.