Grilovaný ananas s ovčím sýrem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Ananas oloupeme a nakrájíme na asi deset 1/2 - 1 centimetrových plátků. Rajčata omyjeme a rozpůlíme.
Na grilu nebo vroubkované pánvi zprudka opečeme ananas a rajčata. Měl by být na povrchu zbarvený od pečení, ale v podstatě syrový. Plátky opečeného ananasu položíme na talíř doprostřed dáme lžíci sýra - brynzy (nehodí se sýry balkánkského typu), ozdobíme opečenými rajčaty. A je to!
Můžeme ozdobit kousky rukoly nebo salátu nebo mladou cibulí. Podáváme s tousty nebo rozpečeným bílým pečivem.
Tento předkrm je oblíbený v Kyrgyzstánu a střední Asii.
Tip k receptu
Pokud je ananas hodně kyselý můžeme ho malinko pocukrovat.
hOJSADLO22. 09. 2011
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
katka16031 14. 11. 2015, 15:36

dušanka 23. 02. 2019, 20:37

hanka 10. 05. 2019, 13:11

majka 11. 11. 2019, 14:36

Svetlana 10. 12. 2019, 20:15