Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Lečo

Slezský guláš

Slezský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové kýty, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 250 g žampionů, 125 g hrášku, 1 sklenka zeleninového leča, špetka soli, troška pepře, troška mleté sladké papriky

Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k ní maso nakrájené na nudličky, osolíme jej, opepříme a za stálého míchání osmahneme. Přidáme zeleninové lečo, nakrájené žampiony, hrášek a celé poprášíme mletou paprikou. Podlijeme vodou a du...

Bramborová pizza

Bramborová pizza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 250 g brambor, 25 g droždí, 1 lžička cukru krupice, 6 lžic mléka, 1 vejce, špetka soli, 200 g měkkého salámu, 1 cibule, 1 konzerva leča, 4 lžíce strouhaného sýru, 1 konzerva kečupu, troška oregana

Z mléka, cukru a droždí připravte kvásek. Uvařené brambory oloupejte a najemno nastrouhejte. Přidejte sůl, prosetou mouku, vykynutý kvásek a vejce a vypracujte hladké těsto. Zakryjte ho čistou utěrkou a nechte asi 40 minut kynout. Cibuli oloupejte...

Zapečená kuřecí prsa s lečem a nivou

Zapečená kuřecí prsa s lečem a nivou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 1 sklenka leča, 100 g anglické slaniny, 1 pórek, 100 g Nivy, 50 ml rostlinného oleje

Kuřecí nebo krůtí prsa omyjeme a lehce naklepeme. Poté je narychlo a naprudko orestujeme na pánvi. Do zapékací mísy dáme olej, přidáme pórek nakrájený na kolečka, pokrájenou anglickou slaninu na kostičky. Na to položíme prsa, zakápneme lečem a dám...

TATRANSKÝ PLÁTEK

TATRANSKÝ PLÁTEK

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky prorostlé krkovice, 4 plátky slaniny, 4 plátky šunky, 4 plátky sýra, 1 sklenice zeleninového leča, 1 šlehačka 12%, sůl dle potřeby, pepř dle potřeby

Maso naklepeme, osolíme a opepříme dle chuti. Do pekáče dáme plátky slaniny, na každý kousek slaniny položíme maso a na maso dáme plátek šunky. Vše zakryjeme lečem a na každou porci dáme sýr a zalijeme šlehačkou. Dáme péci do předem vyhřáté trouby...

Slezské vepřové na pivu

Slezské vepřové na pivu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 1 lžíce sádla, 1 větší cibule, sůl, pepř, 200 g žampionů, 1 sklenka leča (směs rajčat a paprik), 1-2 chilli papričky (kdo nemá rád ostrá jídla, může je zcela vynechat), 120 g hrášku, mletá paprika , 250 ml světlého piva

Maso nakrájíme na nudličky. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přihodíme maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání orestujeme. Přidáme lečo (lze použít i syrovou směs rajčat a paprik), žampiony nakrájené na klínky, nadrobno pokráje...

Guláš Petra Voka

Guláš Petra Voka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězí klížky, 250 g vepřové plece, 80 g sádla, 150 dkg cibule, 40 g hladké mouky, 180 g leča, 3 lžičky mleté papriky, troška pepře, špetka soli, 1 dcl červeného vína, 2 l vody

Lehce usmažíme na sádle cibulku nakrájenou na velmi jemno, přidáme papriku a přidáme kostky hovězího masa. Maso zprudka na cibulce osmahneme a pak ztlumíme plamen a hrnec přiklopíme. Maso dusíme a podle potřeby přidáváme horkou vodou. Dusíme asi 2...

Pikantní srnčí gulášek

Pikantní srnčí gulášek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g srnčího masa, 3 cibule, 1 lžička mleté papriky , 1 lžička gulášového koření, 1/2 lžička kmínu, 1 lžička soli /dle potřeby/, 1 kostka masoxu, 5 lžic rostlinného oleje, 1/2 lžičky chilli koření, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky Vegety, 1 lžička Zvěřinového koření "Divočina", 6 stroužku česneku, 1 lžička majoránky, 3 dcl sklenička leča bez šťávy, 2 dcl ostrého kečupu, 10 kuliček černého pepře, 5-6 brambor nakrájených na osminky

Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji orestujeme, odložíme z ohně, přimícháme mletou papriku, vrátíme na plotnu, přidáme maso, promícháme a opražíme. Přikryjeme pokličkou a dusíme za občasného podlévání téměř doměkka. K masu přidáme všechny kořenin...

Falešná kastrůlková roštenka

Falešná kastrůlková roštenka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa /plátky/, trocha soli, trocha mletého pepře, několik lžic rostlinného oleje, 4 brambory, 1 sklenka leča /menší/, 1 cibule, 1 a 1/2 lžičky mleté červené papriky, 1/2 lžičky celého kmínu, trochu majoránky

Maso vyklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji prudce z obou stran osmahneme. Maso vyjmeme, do výpeku přidáme drobně nasekanou cibuli, opražíme, stáhneme z ohně a přimícháme červenou papriku. Rychle promícháme, vrátíme na plotnu, přilijem...

Krůtí soté s hlívou

Krůtí soté s hlívou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích prsou, 200 g libové anglické slaniny, 1 větší cibule, 250 g hlívy ústřičné, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, 1 lžíce sojové omáčky, 1 sklenka leča, 1 lžička papriky , 1 lžíce oleje

Maso nakrájíme na nudličky. Na lžíci oleje zpěníme nakrájenou cibuli, přihodíme malé kostičky slaniny a orestujeme dozlatova. Cibuli zaprášíme lžičkou papriky, přidáme maso a hlívu nakrájenou na proužky a chvíli je necháme opékat. Opečené maso z...

Cikánská vepřová pochoutka

Cikánská vepřová pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového masa, 350 g leča, 100 ml kečupu, 1-2 lžíce rajčatového protlaku, 1-2 lžíce chilli omáčky, špetka soli, špetka pepře, 1 hrneček strouhaného sýra

Maso nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme, opepříme a na oleji prudce opečeme. Maso udusíme do poloměkka, přidáme lečo, čili omáčku, kečup, protlak, dle chuti sůl a pepř. Všechno udusíme doměkka. Hotové podáváme v bramborové placke posypané sýrem,...

Srbská hovězí pečeně

Srbská hovězí pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí roštěnky, 50 g uzené slaniny, 50 ml olivového oleje, 1 větší cibule, 1 menší sklenka leča, 200 ml zakysané smetany, 2 stroužky česneku, troška mletého pepře, troška sladké a pálivé papriky, sůl podle potřeby

Hovädziu roštenku naklepeme, prešpikujeme slaninou a z oboch strán na oleji sprudka opečieme. Opečené mäso preložíme do pekáča, posolíme, okoreníme a potrieme rozotretým cesnakom. V oleji z opekania upražíme cibuľu pokrájanú na drobno, pridá...

Boženka - mleté maso

Boženka - mleté maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího mletého masa, 1 vejce, 3 stroužky česneku, špetka soli, 1 balení zeleninového leča

Maso, vejce, prolisovaný česnek a sůl smícháme dohromady a tvoříme kuličky, velké asi jako ořech, které vložíme do zeleninového leča. Pečeme v předehřáté troubě asi 30-35 minut. Podáváme s brambory.

Kapr na Raczký způsob

Kapr na Raczký způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g očištěného kapra, 1000 g brambor, 150 g cibule, 150 g sádla, 300 g leča, 10 g mleté papriky, 100 g hladké mouky, 100 ml zakysané smetany, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, 4 stroužky rozetřeného česneku

Podkovy nakrájaného kapra posolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke a prudko opečieme. Na výpeku urestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, lečo, cesnak a v šupke uvarené a na plátky nakrájané zemiaky. Zľahka premiešame, vložíme do pe...

Bramborový paprikáš

Bramborový paprikáš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g brambor, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 50 ml olivového oleje, 1 lžíce mleté sladké papriky , sůl podle potřeby, 1 bobkový list, 250 ml zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, 350 g sterilizovaného leča, 1 lžička petrželové natě

Zemiaky očistíme a pokrájame na kocky. Na oleji opražíme cibuľu pokrájanú na drobno, pridáme mletú červenú papriku, soľ, bobkový list, cesnak a zemiaky. Podlejeme trochou vriacej vody a dusíme do mäkka. Počas dusenia pridáme lečo. Nakoniec pridáme...

Kopaničářská polévka

Kopaničářská polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček instantní gulášové polévky, 2-3 brambory, 3 dcl sklenička leča, 1 zelená paprika, 2-3 špekáčiky, troška pažitky

Polévku rozmícháme s vodou a dáme vařit spolu s očištěnými a nakrájenými bramborami. Před koncem přidáme nakrájené špekáčky, zelenou papriku, lečo a dovaříme doměkka. Podáváme s chlebem nebo pečivem.

Katův meč

Katův meč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového masa, 1 sklenka leča, 10 sterilovaných okurek, 3 lžíce ostrého kečupu, kousek chilli papričky, 2 lžíce Dijonské hořčice, špetka soli, špetka pepře

Maso nakrájíme na nudličky, osmahneme na oleji, podlijeme trochou vody a udusíme do poloměkka. Pak přidáme lečo, na malé kostičky nakrájené okurky, nakrájené feferóny nebo čili, kečup, hořčici, směs osolíme a opepříme. Udusíme doměkka. Podáváme s...

Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřové pleci, 1 velká sklenka leča, 1/2 až 3/4 kg brambor (podľa veľkosti hrnca), 2 stroužky česneku, 1-2 cibule, troška majoránky, 2-3 lžičky sojové omáčky, troška kmínu, troška mleté papriky, špetka pepře

Cibule nakrájame nadrobno a osmahneme do sklovita. Na nich udusíme na kocky nakrájané mäso, dochutíme sójovou omáčkou prípadne vegetou, rascou /kmínom/, korením /pepřem/, paprikou a pridáme cesnak. Mäso udusíme domäkka, potom pridáme lečo a zemiak...

Kuřecí nudličky s lečem

Kuřecí nudličky s lečem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 1 sklenka (650 g) leča, 4 stroužky česneku, 50 g hladké mouky, 100 ml vody, 1 kostka hovězího bujónu, 1 cibule, sůl, pepř, drcený kmín, olej

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a promícháme s prolisovaným česnekem. Cibuli nakrájíme na kostičky. Podle typu vašeho hrnce buď hrnec nahřejeme na sporáku a orestujeme cibuli a maso nebo pokud váš hrnec není uzpůso...

Tatranské kotlety

Tatranské kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g (5 ks) vepřových kotlet, 5-7 lžic zeleninového leča, 150 g šunky nebo šunkového salámu, 150 g strouhaného sýru (Eidamu), 1 balení smetany, sůl, pepř, olej

Naklepané kotlety osolíme a opepříme. Pak je zprudka opečeme na oleji a naskládáme na pekáček. Na každou kotletu dáme polévkovou lžíci leča, přiklopíme nakrájenou šunkou a navrch dáme strouhaný sýr. Vše zalijeme smetanou a dáme do trouby zapéci.

Katova pomsta

Katova pomsta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového masa, 2 sklenky leča, 1 velká cibule, špetka soli, špetka pepře, chilli podle chuti, 2 lžíce oleje na smažení

Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme maso, které jsme opláchli pod vodou a nakrájeli na kostičky. Podle chuti směs osolíme a opepříme. Maso dusíme tak dlouho, dokud není měkké. Potom přidáme 2 sklenice leča a ještě podle potř...

Opečený párek s lečem

Opečený párek s lečem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 párky, 150 g cibule, 250 g leča, 100 g sterilované kapie, 150 g kečupu, sůl, pepř, sádlo

Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na sádle. Přidáme na kolečka nakrájené párky a také se osmaží. Přidá se lečo, na kostičky nakrájenou kapii, kečup (ale nemusí být), sůl, pepř. Promíchá se a na mírném ohni se dusí až se část tekutiny vydusí.

Zapékané špagety II.

Zapékané špagety II.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g špaget, 100 g leča, 20 g cibule, 50 g sušených hub, 100 g hovězího předního, sladká paprika, olej, 50 g tvrdého sýru, sůl, pepř, česnek, polévkové koření (Magi), sojová omáčka, 1 kostka masoxu

Zpěníme cibuli, přidáme nakrájené hovězí maso na malé kostičky, zasypeme paprikou, přidáme namočené houby, osolíme, opepříme, přidáme kostku masoxu, sojovou omáčku, česnek, magi a trochu vody. Dusíme doměkka. Je-li směs měkká přidáme lečo, ochutím...

Domácí živáňská

Domácí živáňská

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 1/2 kg vepřového masa, 150 g slaniny, 2 klobásy, 2 cibule, 2-3 stroužky česneku, kořenová zelenina, malá sklenka leča, sladká paprika, kmín, Vegeta, sůl, pepř, majoránka, rostlinný olej, petrželová nať, voda na podlití

Brambory nakrájíme na kostky, maso také. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, česnek, zeleninu nakrájenou na kostky, lečo, slaninu a klobásy. Osolíme, okořeníme paprikou, vegetou, majoránkou, kmínem, pepřem a petrželovou natí. Přidáme trochu olej...

Kuře na leču

Kuře na leču

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, grilovací koření, rostlinný olej, 1 sklenka zeleninového leča, 2 cibule, 1 hrnek rýže, 1 a 1/4 hrnku vody, sůl, kari koření, sladká paprika

Omyté a osušené kuře naporcujeme na menší kousky (8 - 10). Každý kousek potřeme olejem, osolíme a okořeníme. Necháme uležet v ledničce do druhého dne. Pekáč vytřeme olejem. Dno pokryjeme pokrájenou cibulí. Na cibuli rozložíme kousky masa a přelije...

Těstoviny zapečené s masem a lečem

Těstoviny zapečené s masem a lečem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 1 konzerva vepřového masa ve vlastní šťávě , 1 sklenka zeleninového leča, 100 g Eidamu (Edam), špetka soli

Vepřové maso nakrájíme a prohřejeme s lečem. Smícháme s uvařenými těstovinami, které jsme uvařili dle návodu na obalu, vložíme do zapékací misky, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme. Pečeme při 160 °C, cca 30 minut.

stránka: