Krůtí soté s hlívou

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
30min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

1664 kalorií
0.0g cukrů
95.0g tuků
138.0g bílkovin


Příprava

Maso nakrájíme na nudličky.
Na lžíci oleje zpěníme nakrájenou cibuli, přihodíme malé kostičky slaniny a orestujeme dozlatova. Cibuli zaprášíme lžičkou papriky, přidáme maso a hlívu nakrájenou na proužky a chvíli je necháme opékat.
Opečené maso zalijeme vodou a pod pokličkou dusíme.
Po chvíli přidáme rozmačkaný česnek, sůl a pepř a dusíme dále.
Když je maso měkké, ochutíme ho sojovou omáčkou a nakonec přidáme lečo.
Ještě trochu necháme povařit a vypneme.
Jako přílohu volíme rýži, hranolky nebo čerstvý chleba.

Tip k receptu

Nemáme-li zavařené domácí lečo, raději si narychlo uděláme čerstvé z rajčete a papriky. Rozhodně nedoporučuju sterilované lečo z obchodu.

přidejte na:
Chybí obrázek

11. 01. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
sote s hlivou určite vyskúšam

07. 11. 2016, 21:31

Chybí obrázek
veľmi chutné jedlo

01. 02. 2019, 15:42

Chybí obrázek
výborné a chutné soté

16. 03. 2019, 21:26

Přidat komentář
Chybí obrázek
Mňam

žabka 08. 08. 2011, 11:52

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.