Krůtí soté s hlívou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
30min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

1664 kalorií
0.0g cukrů
95.0g tuků
138.0g bílkovin


Příprava

Maso nakrájíme na nudličky.
Na lžíci oleje zpěníme nakrájenou cibuli, přihodíme malé kostičky slaniny a orestujeme dozlatova. Cibuli zaprášíme lžičkou papriky, přidáme maso a hlívu nakrájenou na proužky a chvíli je necháme opékat.
Opečené maso zalijeme vodou a pod pokličkou dusíme.
Po chvíli přidáme rozmačkaný česnek, sůl a pepř a dusíme dále.
Když je maso měkké, ochutíme ho sojovou omáčkou a nakonec přidáme lečo.
Ještě trochu necháme povařit a vypneme.
Jako přílohu volíme rýži, hranolky nebo čerstvý chleba.

Tip k receptu

Nemáme-li zavařené domácí lečo, raději si narychlo uděláme čerstvé z rajčete a papriky. Rozhodně nedoporučuju sterilované lečo z obchodu.

přidejte na:
Angel 666

11. 01. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
sote s hlivou určite vyskúšam
palino 07. 11. 2016, 22:31
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
veľmi chutné jedlo
majka 01. 02. 2019, 16:42
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
výborné a chutné soté
hanka 16. 03. 2019, 22:26