Krůtí soté s hlívou
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
30min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
1664
kalorií
0.0g
cukrů
95.0g
tuků
138.0g
bílkovin
Příprava
Maso nakrájíme na nudličky.
Na lžíci oleje zpěníme nakrájenou cibuli, přihodíme malé kostičky slaniny a orestujeme dozlatova. Cibuli zaprášíme lžičkou papriky, přidáme maso a hlívu nakrájenou na proužky a chvíli je necháme opékat.
Opečené maso zalijeme vodou a pod pokličkou dusíme.
Po chvíli přidáme rozmačkaný česnek, sůl a pepř a dusíme dále.
Když je maso měkké, ochutíme ho sojovou omáčkou a nakonec přidáme lečo.
Ještě trochu necháme povařit a vypneme.
Jako přílohu volíme rýži, hranolky nebo čerstvý chleba.
Tip k receptu
Nemáme-li zavařené domácí lečo, raději si narychlo uděláme čerstvé z rajčete a papriky. Rozhodně nedoporučuju sterilované lečo z obchodu.
Angel 66611. 01. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.