Chybějící obrázek

Zajíc na smetaně a víně

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

1800 kalorií
0.0g cukrů
51.0g tuků
306.0g bílkovin


Příprava

Zadnú časť odležaného a očisteného zajaca prešpikujeme prúžkami údenej slaniny, na oleji opražíme pokrájanú a očistenú koreňovú zeleninu a cibuľu. Pridáme zajaca, soľ, mleté korenie a bobkový list. Za podlievania vodou upečieme v rúre. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zalejeme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali múku, víno a citrónovú šťavu.Podávame s haluškami alebo s knedľou.

Tip k receptu

Zajac by mal byť mladý. Ak je starší musíme ho piecť dlhšie.

přidejte na:
Jozef

22. 09. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborný recept
palino 04. 05. 2016, 12:20
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
zajaca na smotane mam veľmi rada
hanka 06. 08. 2019, 14:58
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
recept vyskúšaný, veľmi chutne urobený zajac
katka16031 06. 08. 2019, 21:05