Zámecké srnčí medailonky
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 30min
Celkový čas
1h 50min
Porce
Nutriční hodnoty
2646
kalorií
4.0g
cukrů
94.0g
tuků
166.0g
bílkovin
Příprava
Maso opláchneme, odblaníme a nakrájíme na menší medailonky. Jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Olej rozpálíme a medailonky po obou stranách zprudka opečeme. Poté je vyjmeme, ve výpeku opražíme nakrájenou cibuli, přidáme i máslo a plátky hub. Houby krátce orestujeme. Do pánve vrátíme maso a udusíme doměkka. Dle potřeby přiléváme vývar /ze zvěřiny, ale muže být i drůbeží/. Před koncem přilejeme smetanu, dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem a krátce povaříme.
Podáváme s vařenými bramborami, rýží nebo kynutým knedlíkem.
Tip k receptu
Pro chuť je vynikající přidat i trochu sušených hříbků.
uschi304. 03. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.