Zámecké srnčí medailonky

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 30min

Celkový čas

1h 50min

Porce


Nutriční hodnoty

2646 kalorií
4.0g cukrů
94.0g tuků
166.0g bílkovin


Příprava

Maso opláchneme, odblaníme a nakrájíme na menší medailonky. Jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Olej rozpálíme a medailonky po obou stranách zprudka opečeme. Poté je vyjmeme, ve výpeku opražíme nakrájenou cibuli, přidáme i máslo a plátky hub. Houby krátce orestujeme. Do pánve vrátíme maso a udusíme doměkka. Dle potřeby přiléváme vývar /ze zvěřiny, ale muže být i drůbeží/. Před koncem přilejeme smetanu, dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem a krátce povaříme.
Podáváme s vařenými bramborami, rýží nebo kynutým knedlíkem.

Tip k receptu

Pro chuť je vynikající přidat i trochu sušených hříbků.

přidejte na:
Chybí obrázek

04. 03. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vynikajuci recept na medailonky

18. 01. 2017, 11:05

Chybí obrázek
chuťovo vyborný recept

25. 12. 2017, 20:50

Chybí obrázek
výborné jedlo

11. 05. 2019, 17:34

Přidat komentář
Chybí obrázek
skvelý recept

dušanka 18. 08. 2016, 20:44

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.