Zámecké srnčí medailonky

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 30min

Celkový čas

1h 50min

Porce


Nutriční hodnoty

2646 kalorií
4.0g cukrů
94.0g tuků
166.0g bílkovin


Příprava

Maso opláchneme, odblaníme a nakrájíme na menší medailonky. Jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Olej rozpálíme a medailonky po obou stranách zprudka opečeme. Poté je vyjmeme, ve výpeku opražíme nakrájenou cibuli, přidáme i máslo a plátky hub. Houby krátce orestujeme. Do pánve vrátíme maso a udusíme doměkka. Dle potřeby přiléváme vývar /ze zvěřiny, ale muže být i drůbeží/. Před koncem přilejeme smetanu, dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem a krátce povaříme.
Podáváme s vařenými bramborami, rýží nebo kynutým knedlíkem.

Tip k receptu

Pro chuť je vynikající přidat i trochu sušených hříbků.

přidejte na:
uschi3

04. 03. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vynikajuci recept na medailonky

hanka 18. 01. 2017, 11:05

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo vyborný recept

katka16031 25. 12. 2017, 20:50

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
výborné jedlo

dušanka 11. 05. 2019, 17:34

Přidat komentář
Chybějící obrázek
skvelý recept

dušanka 18. 08. 2016, 20:44