Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Srnčí kýta

Srnčí kýta

Přidat na Pinterest
K dostání je převážně v období honů. Maso by se mělo nechat odležet, protože pak dosahuje lepších chuťových vlastností než jak je tomu u čerstvě zabitého kusu. Srnčí kýta se dusí nebo peče, je důležité před tepelnou úpravou odstranit přebytečné blány. Srnčí maso bývá suché, abychom tomu při pečení nebo jiných úpravách předešli, je vhodné přidat slaninu. Výborně chutná ve spojení s pikantní omáčkou, k dochucení je vhodná také brusinková omáčka. Jako přílohu podáváme bramborové knedlíky.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Srnčí bifteky

Srnčí bifteky

Srnčí kýtu odblaníme a nakrájíme na větší plátky. Pokapeme ji citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, potřeme...

Srnčí medailonky s hruškami

Srnčí medailonky s hruškami

Hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jadřinců a dáme do kastrůlku. Zalijeme bílým vínem a 300 ml vody. Přidá...

Srnčí řízky na žampiónech

Srnčí řízky na žampiónech

Srnčie rezne prešpikujeme údenou slaninou, posolíme, okoreníme mletým korením, pomúčime a na rozohriatom ol...

Zámecké srnčí medailonky

Zámecké srnčí medailonky

Maso opláchneme, odblaníme a nakrájíme na menší medailonky. Jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme...

Dančí stehno na červeném víně

Dančí stehno na červeném víně

Vykostené stehno z Daniela odblaníme, prešpikujeme pásikmi údenej slaniny, osolíme a okoreníme. Obviažeme h...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Srnčí kýta Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře