Srnčí medailonky s hruškami

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

0min
Čas vaření
45min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

984 kalorií
0.0g cukrů
36.0g tuků
89.0g bílkovin


Příprava

Hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jadřinců a dáme do kastrůlku. Zalijeme bílým vínem a 300 ml vody. Přidáme hřebíček s bobkovým listem, citronovou šťávu a cukr. Uvedeme do varu, poté zmírníme oheň a uvaříme doměkka. Vyjmeme a ponoříme do studené vody.
Srnčí maso očistíme a nakrájíme na plátky. Lehce je po obou stranách naklepeme, nejlépe klouby prstů. Na větší pánvi rozpálíme olej a medailonky opékáme z obou stran asi 15 minut. Opečené vyjmeme a uchováváme v teple. Ve výpeku orestujeme nakrájené houby. Zalijeme vývarem a červeným vínem a necháme na mírném ohni asi 20 minut povařit. Hotovou omáčku zjemníme smetanou a prohřejeme v ní medailonky.
Medailonky podáváme přelité houbovou omáčkou a s hruškou naplněnou brusinkovým kompotem.

přidejte na:
Ellis

19. 03. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborne medailonky, jemne
palino 25. 03. 2016, 21:05
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept výborný
Svetlana 17. 06. 2019, 19:35