Srnčí medailonky s hruškami
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jadřinců a dáme do kastrůlku. Zalijeme bílým vínem a 300 ml vody. Přidáme hřebíček s bobkovým listem, citronovou šťávu a cukr. Uvedeme do varu, poté zmírníme oheň a uvaříme doměkka. Vyjmeme a ponoříme do studené vody.
Srnčí maso očistíme a nakrájíme na plátky. Lehce je po obou stranách naklepeme, nejlépe klouby prstů. Na větší pánvi rozpálíme olej a medailonky opékáme z obou stran asi 15 minut. Opečené vyjmeme a uchováváme v teple. Ve výpeku orestujeme nakrájené houby. Zalijeme vývarem a červeným vínem a necháme na mírném ohni asi 20 minut povařit. Hotovou omáčku zjemníme smetanou a prohřejeme v ní medailonky.
Medailonky podáváme přelité houbovou omáčkou a s hruškou naplněnou brusinkovým kompotem.
19. 03. 2012