Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Srnčí medailonky s hruškami

Obtížnost Čas přípravy
0min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 45min
Nutriční hodnoty
984 kalorií 0.0g cukrů 36.0g tuků 89.0g bílkovin

Příprava

Hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jadřinců a dáme do kastrůlku. Zalijeme bílým vínem a 300 ml vody. Přidáme hřebíček s bobkovým listem, citronovou šťávu a cukr. Uvedeme do varu, poté zmírníme oheň a uvaříme doměkka. Vyjmeme a ponoříme do studené vody.
Srnčí maso očistíme a nakrájíme na plátky. Lehce je po obou stranách naklepeme, nejlépe klouby prstů. Na větší pánvi rozpálíme olej a medailonky opékáme z obou stran asi 15 minut. Opečené vyjmeme a uchováváme v teple. Ve výpeku orestujeme nakrájené houby. Zalijeme vývarem a červeným vínem a necháme na mírném ohni asi 20 minut povařit. Hotovou omáčku zjemníme smetanou a prohřejeme v ní medailonky.
Medailonky podáváme přelité houbovou omáčkou a s hruškou naplněnou brusinkovým kompotem.


Přidat na Pinterest
Ellis

19. 03. 2012, Recept navštíven: 2679x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborne medailonky, jemne

25. 03. 2016, 20:05

Přidat komentář

Facebook komentáře