Chybí obrázek

Dančí stehno na červeném víně

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
0min

Celkový čas

20min

Porce


Nutriční hodnoty

1236 kalorií
0.0g cukrů
34.0g tuků
135.0g bílkovin


Příprava

Vykostené stehno z Daniela odblaníme, prešpikujeme pásikmi údenej slaniny, osolíme a okoreníme. Obviažeme ho pevnou niťou, aby si počas prípravy zachovalo tvar a dalo sa pokrájať na plátky. Na olejí jemne opražíme kolieska cibule, na malé kúsky pokrájanú koreňovú zeleninu a potom mäso. Pootáčame ho, podlejeme vodou, pridáme jalovec a dobré umytú pokrájanú citrónovú kôru, bobkové listy a dáme piecť. Občas podlieváme výpekom. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho šťavu vydusíme, poprášime múkou, pridáme pretlak, brusnice, vodu a podusíme. Šťavu zlejeme cez sitko, zeleninu prepasírujeme, ochutíme cukrom a citrónovou šťavou. Nakoniec prilejeme červené víno a krátko povaríme. Teplé mäso pokrájame na plátky a zalejeme omáčkou.

Tip k receptu

Ako prílohu podávame žemľové knedle.

přidejte na:
Chybí obrázek

18. 01. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
maruskaji
Dančí míváme bohužel jen zřídka, ale je to delikatesa. Tato úprava je osvědčená klasika jen místo protlaku dávám konzervovaná loupaná rajčata a o trochu více vína.
Přidané ingredience: Konzervovaná loupaná rajčata

27. 02. 2013, 07:53

Chybí obrázek
len sa dostat k masu

04. 05. 2016, 10:20

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.