Chybějící obrázek

Dančí stehno na červeném víně

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
0min

Celkový čas

20min

Porce


Nutriční hodnoty

1236 kalorií
0.0g cukrů
34.0g tuků
135.0g bílkovin


Příprava

Vykostené stehno z Daniela odblaníme, prešpikujeme pásikmi údenej slaniny, osolíme a okoreníme. Obviažeme ho pevnou niťou, aby si počas prípravy zachovalo tvar a dalo sa pokrájať na plátky. Na olejí jemne opražíme kolieska cibule, na malé kúsky pokrájanú koreňovú zeleninu a potom mäso. Pootáčame ho, podlejeme vodou, pridáme jalovec a dobré umytú pokrájanú citrónovú kôru, bobkové listy a dáme piecť. Občas podlieváme výpekom. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho šťavu vydusíme, poprášime múkou, pridáme pretlak, brusnice, vodu a podusíme. Šťavu zlejeme cez sitko, zeleninu prepasírujeme, ochutíme cukrom a citrónovou šťavou. Nakoniec prilejeme červené víno a krátko povaríme. Teplé mäso pokrájame na plátky a zalejeme omáčkou.

Tip k receptu

Ako prílohu podávame žemľové knedle.

přidejte na:
Jozef

18. 01. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
maruskaji
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Dančí míváme bohužel jen zřídka, ale je to delikatesa. Tato úprava je osvědčená klasika jen místo protlaku dávám konzervovaná loupaná rajčata a o trochu více vína.
Přidané ingredience: Konzervovaná loupaná rajčata

maruskaji 27. 02. 2013, 07:53

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
len sa dostat k masu

palino 04. 05. 2016, 10:20

Přidat komentář