Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Dančí stehno na červeném víně

Dančí stehno na červeném víně

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
0min 20min
Nutriční hodnoty
1236 kalorií 0.0g cukrů 34.0g tuků 135.0g bílkovin

Příprava

Vykostené stehno z Daniela odblaníme, prešpikujeme pásikmi údenej slaniny, osolíme a okoreníme. Obviažeme ho pevnou niťou, aby si počas prípravy zachovalo tvar a dalo sa pokrájať na plátky. Na olejí jemne opražíme kolieska cibule, na malé kúsky pokrájanú koreňovú zeleninu a potom mäso. Pootáčame ho, podlejeme vodou, pridáme jalovec a dobré umytú pokrájanú citrónovú kôru, bobkové listy a dáme piecť. Občas podlieváme výpekom. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho šťavu vydusíme, poprášime múkou, pridáme pretlak, brusnice, vodu a podusíme. Šťavu zlejeme cez sitko, zeleninu prepasírujeme, ochutíme cukrom a citrónovou šťavou. Nakoniec prilejeme červené víno a krátko povaríme. Teplé mäso pokrájame na plátky a zalejeme omáčkou.

Bulb Tip k receptu

Ako prílohu podávame žemľové knedle.


Jozef

18. 01. 2011, Recept navštíven: 4643x


Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dančí míváme bohužel jen zřídka, ale je to delikatesa. Tato úprava je osvědčená klasika jen místo protlaku dávám konzervovaná loupaná rajčata a o trochu více vína.
Přidané ingredience: Konzervovaná loupaná rajčata

27. 02. 2013, 07:53

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
len sa dostat k masu

04. 05. 2016, 10:20

Přidat komentář

Facebook komentáře