Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Srnčí plíce a srdce na smetaně

Srnčí plíce a srdce na smetaně

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1min 21min
Nutriční hodnoty
212 kalorií 1.0g cukrů 1.0g tuků 6.0g bílkovin

Příprava

Srnčie pľúcka a srdce dôkladne opláchneme. Zo srdca stiahneme pevný blanitý obal, rozrežeme ho a dôkladne vyumývame. Pľúcka aj srdce pokrájame na drobnejšie kúsky. Na tuku speníme cibuľu, pridáme pokrájané vnútornosti, posolíme, posypeme rascou a dusíme. Podlievame vývarom z korenín.
Keď je mäso mäkké, omáčku zahustíme smotanou, v ktorej sme rozšľahali múku, a necháme zovrieť. Nakoniec môžeme pridať niekoľko kvapiek octu.

Bulb Tip k receptu

Podávame s knedľami, zemiakmi, chlebom alebo pečivom. Rovnako môžeme pripraviť aj pľúcka a srdce z danielej zveri, mladého jeleňa alebo z čiernej zveri.


Jozef

29. 11. 2011, Recept navštíven: 5287x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chcela by som to ochutnať

10. 11. 2015, 11:13

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept vyborný

18. 08. 2016, 20:38

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam

18. 10. 2016, 19:20

Přidat komentář

Facebook komentáře