Srnčí plíce a srdce na smetaně

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1min

Celkový čas

21min

Porce


Nutriční hodnoty

212 kalorií
1.0g cukrů
1.0g tuků
6.0g bílkovin


Příprava

Srnčie pľúcka a srdce dôkladne opláchneme. Zo srdca stiahneme pevný blanitý obal, rozrežeme ho a dôkladne vyumývame. Pľúcka aj srdce pokrájame na drobnejšie kúsky. Na tuku speníme cibuľu, pridáme pokrájané vnútornosti, posolíme, posypeme rascou a dusíme. Podlievame vývarom z korenín.
Keď je mäso mäkké, omáčku zahustíme smotanou, v ktorej sme rozšľahali múku, a necháme zovrieť. Nakoniec môžeme pridať niekoľko kvapiek octu.

Tip k receptu

Podávame s knedľami, zemiakmi, chlebom alebo pečivom. Rovnako môžeme pripraviť aj pľúcka a srdce z danielej zveri, mladého jeleňa alebo z čiernej zveri.

přidejte na:
Jozef

29. 11. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
chcela by som to ochutnať

katka16031 10. 11. 2015, 11:13

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
recept vyborný

dušanka 18. 08. 2016, 20:38

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskúšam

hanka 18. 10. 2016, 19:20

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
veľmi dobré

majka 16. 03. 2019, 20:39

Přidat komentář