Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Pečená bažantí stehýnka na divoko

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 30min 2h 0min
Nutriční hodnoty
320 kalorií 0.0g cukrů 32.0g tuků 8.0g bílkovin

Příprava

Bažantí stehýnka pečlivě odblaníme a zbavíme nežádoucích kousků popř. tuku a zbytků opeření.
Omyjeme, naskládáme do mísy, osolíme, zalijeme olivovým olejem, cibuli nakrájíme na kostičky či kroužky a dáme do pekáče, kam přidáme i pokrájený česnek na tenké plátky a pokrájenou slaninu.
Troubu si rozpálíme na nejvyšší stupeň, nové koření, jalovec, pepř celý a nové koření mísy se dáme buď ke stehýnkům do mísy, či až do trouby na pekáč (dávám do malého čajítka, aby se nemuselo vyndavat po jednotlivých kouscích). Bobkový list dávám volně.
Chvilku naložená stehna poklademe vedle sebe na pekáč s cibulí, česnekem a pokrájenou slaninou na kostičky, poklademe bobkovým listem, přidáme divoké koření, slijeme olivový olej na stehna, přidáme kořenovou zeleninu a dáme rychle zapéci do hodně roztopené trouby.
Po chvilce teplotu trochu zmírníme, asi kolem 200°C, popř. přikryjeme alobalem či poklicí k nádobě v níž pečeme a podléváme pravidelně vařící vodou.
Ke konci pečení alobal sundáme a pustíme horký vzduch, nebo dorůžova upečene zvrchu - stehna obrátíme.

Bulb Tip k receptu

Není nutné dávat kořenovou zeleninu, jako příloha se pak hodi i kyselé zelí. Množství kořenové zeleniny se řídí chutí a její velikostí. Lze použít i zmrazenou zeleninu pod svíčkovou.


Přidat na Pinterest
Roxana

10. 01. 2012, Recept navštíven: 6887x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborne masko, velmi chutne

04. 05. 2016, 10:19

Přidat komentář
Jozef
Tak to bude dobrota. Ale poradte kde vziať Bažantie stehienka? Čo keby som to skúsil s Kačacimi stehnami. Ďakujem.Jozef.

Jozef 11. 01. 2012, 14:56

Roxana
Přiznávám se, že to byla premiéra a experiment, neb jsem k tomuto produktu přišla poprvé. U nás ho mají v Albertu. Včera jsme tam letěli, ještě je mají, tak honem jsme je koupili do mrazáku, stojí 129 Kč /kg a fakt to bylo dobré. Honem jsme musela napsat recept - nemyslím sem, ale vůbec, protože si houby pamatuju. Myslím že - jestli bydlíte na Slovensku, by se taky v této době někde daly sehnat. Co zkusit internet - vyhledávač? Ale určitě by to šlo s kachními i kuřecími, třeba to má trošku jinou chuť, ale to neznamená, že si nepošmáknete! Dejte vědět, jak jste pochodil.

Roxana 11. 01. 2012, 16:02

Roxana
Jednoduše. Dcera ho vyhrála v tombole na plesu:-))))) Čeká tedy další v mrazáku...

Roxana 05. 02. 2013, 21:57

Facebook komentáře