Pečená bažantí stehýnka na divoko

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 30min

Celkový čas

2h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

320 kalorií
0.0g cukrů
32.0g tuků
8.0g bílkovin


Příprava

Bažantí stehýnka pečlivě odblaníme a zbavíme nežádoucích kousků popř. tuku a zbytků opeření.
Omyjeme, naskládáme do mísy, osolíme, zalijeme olivovým olejem, cibuli nakrájíme na kostičky či kroužky a dáme do pekáče, kam přidáme i pokrájený česnek na tenké plátky a pokrájenou slaninu.
Troubu si rozpálíme na nejvyšší stupeň, nové koření, jalovec, pepř celý a nové koření mísy se dáme buď ke stehýnkům do mísy, či až do trouby na pekáč (dávám do malého čajítka, aby se nemuselo vyndavat po jednotlivých kouscích). Bobkový list dávám volně.
Chvilku naložená stehna poklademe vedle sebe na pekáč s cibulí, česnekem a pokrájenou slaninou na kostičky, poklademe bobkovým listem, přidáme divoké koření, slijeme olivový olej na stehna, přidáme kořenovou zeleninu a dáme rychle zapéci do hodně roztopené trouby.
Po chvilce teplotu trochu zmírníme, asi kolem 200°C, popř. přikryjeme alobalem či poklicí k nádobě v níž pečeme a podléváme pravidelně vařící vodou.
Ke konci pečení alobal sundáme a pustíme horký vzduch, nebo dorůžova upečene zvrchu - stehna obrátíme.

Tip k receptu

Není nutné dávat kořenovou zeleninu, jako příloha se pak hodi i kyselé zelí. Množství kořenové zeleniny se řídí chutí a její velikostí. Lze použít i zmrazenou zeleninu pod svíčkovou.

přidejte na:
Roxana

10. 01. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborne masko, velmi chutne
Svetlana 04. 05. 2016, 12:19