Bažant na víně
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
1h 20min
Celkový čas
1h 35min
Porce
Nutriční hodnoty
60
kalorií
0.0g
cukrů
4.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Bažanta důkladně omyjte, osušte a naporcujte na 4 díly. Osolte, opepřete a vložte do většího hrnce. Máslo přepusťte a nalijte na bažanta.
Cibuli a mrkev očistěte, nakrájejte na drobno a přidejte do hrnce. Chvíli vše restujte, přidejte koření a podlejte vínem. Duste přibližně hodinu v zakrytém hrnci.
Jakmile bažant změkne, vyndejte jej z hrnce.
Zbytek obsahu hrnce rozmixujte a štávu zaprašte moukou a důkladně promíchejte, přilejte vývar, znovu promíchejte a povařte asi 15 minut.
Poté vložte bažanta zpět do hrnce a prohřejte.
05. 08. 2019
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.