Bažant na bílém víně a kari
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
1h 40min
Celkový čas
1h 50min
Porce
Nutriční hodnoty
732
kalorií
0.0g
cukrů
82.0g
tuků
1.0g
bílkovin
Příprava
Oškubaného a vykuchaného bažanta opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme a naporcujeme. Takto připraveného bažanta vložíme do zapékací mísy, osolíme, posypeme kari kořením, přidáme nakrájené máslo a podlijeme vínem.
Pečeme 50 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Poté snížíme teplotu na 150 °C, bažanta otočíme a pečeme dalších 50 minut. Po celou dobu pečení, bažanta co 20 minut poléváme vypečenou šťávou. Při podávání ho ozdobíme nasekaným libečkem.
Milena23. 06. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.