Bažant na bílém víně a kari

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
1h 40min

Celkový čas

1h 50min

Porce


Nutriční hodnoty

732 kalorií
0.0g cukrů
82.0g tuků
1.0g bílkovin


Příprava

Oškubaného a vykuchaného bažanta opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme a naparcujeme. Takto připraveného bažanta vložíme do zapékací mísy, osolíme, posypeme kari kořením, přidáme nakrájené máslo a podlijeme vínem. Pečeme 50 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Poté snížíme teplotu na 150 °C, bažanta otočíme a pečeme dalších 50 minut. Po celou dobu pečení, bažanta co 20 minut poléváme vypečenou šťávou. Při podávání ho ozdobíme nasekaným libečkem.

přidejte na:
Milena

23. 06. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Svetlana
dobrý recept na prípravu bažanta

11. 10. 2016, 19:56

majka
bažant takto urobený je priam lahôdka

16. 08. 2017, 20:50

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.