Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Bažant na divoko

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 40min 2h 0min
Nutriční hodnoty
1536 kalorií 0.0g cukrů 162.0g tuků 23.0g bílkovin

Příprava

Máslo rozpustíme a přidáme na čtvrtiny nakrájenou cibuli, rajčata, očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev a papriku. Zeleninu osmažíme dozlatova za stálého míchání a osolíme. Oškubaného a vykuchaného bažanta opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme, osolíme a posypeme provensálským kořením. Do zapékací mísy dáme osmaženou zeleninu, přidáme pepř, bobkové listy, nové koření a zakryjeme anglickou slaninou. Vložíme bažanta prsy dolů, podlijeme vínem a vodou. Pečeme 50 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Poté snížíme teplotu na 150 °C, bažanta otočíme a pečeme dalších 50 minut. Po celou dobu pečení, bažanta co 20 minut poléváme vypečenou šťávou. Upečeného bažanta vyjmeme, dáme na talíř a naporcujeme. Podáváme s upečenou zeleninou a slaninou.


Přidat na Pinterest
Milena

23. 06. 2009, Recept navštíven: 7060x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný recept

11. 10. 2016, 19:57

Přidat komentář

Facebook komentáře