Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Bažant na divoko

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 1h 40min
Celkový čas: 2h 0min , porce

1536 kalorií, 0.0g cukrů, 162.0g tuků, 23.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Máslo rozpustíme a přidáme na čtvrtiny nakrájenou cibuli, rajčata, očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev a papriku. Zeleninu osmažíme dozlatova za stálého míchání a osolíme. Oškubaného a vykuchaného bažanta opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme, osolíme a posypeme provensálským kořením. Do zapékací mísy dáme osmaženou zeleninu, přidáme pepř, bobkové listy, nové koření a zakryjeme anglickou slaninou. Vložíme bažanta prsy dolů, podlijeme vínem a vodou. Pečeme 50 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Poté snížíme teplotu na 150 °C, bažanta otočíme a pečeme dalších 50 minut. Po celou dobu pečení, bažanta co 20 minut poléváme vypečenou šťávou. Upečeného bažanta vyjmeme, dáme na talíř a naporcujeme. Podáváme s upečenou zeleninou a slaninou.

Milena

23. 06. 2009, Recept navštíven: 6330x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Bažant na divoko

Bažant na divoko

Máslo rozpustíme a přidáme na čtvrtiny nakrájenou cibuli, rajčata, očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Bažant na divoko Link-arrow
Thumb

Recept na bramborovou kaši

Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a propláchneme ve studené vodě. Poté je vložíme do osolené vody, př...

Thumb

Bramborové krokety

Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a propláchneme ve studené vodě. Poté je vložíme do osolené vody a v...

Thumb.58587

Pečené brambory

Na kousky nakrájemné a neoloupané rané brambory promícháme ještě mokré s kořením a naklademe na máslem vyma...

Thumb

Pečené brambory ve slupce

Brambory pečlivě omyjeme, zabalíme do alobalu a pečeme v troubě na 200 stupňů asi jednu hodinu dokud nezměk...

Thumb

Pečené brambory v troubě

Brambory nakrájíme podélně na čtvrtiny a rozložíme na plech, nejlépe na pečící papír a pokapeme olivovým ol...

Thumb

Vařené brambory

Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a opláchneme ve studené vodě. Pak je vložíme do osolené vody, se ...

Thumb

Vařená rýže

Rýži propláchneme a necháme okapat. Rýži vložíme do osolené vody, vaříme bez pokličky na mírnem ohni a sbír...


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný recept

11. 10. 2016, 19:57

Přidat komentář

Facebook komentáře