Bažant na divoko

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 40min

Celkový čas

2h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1536 kalorií
0.0g cukrů
162.0g tuků
23.0g bílkovin


Příprava

Máslo rozpustíme a přidáme na čtvrtiny nakrájenou cibuli, rajčata, očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev a papriku. Zeleninu osmažíme dozlatova za stálého míchání a osolíme. Oškubaného a vykuchaného bažanta opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme, osolíme a posypeme provensálským kořením. Do zapékací mísy dáme osmaženou zeleninu, přidáme pepř, bobkové listy, nové koření a zakryjeme anglickou slaninou. Vložíme bažanta prsy dolů, podlijeme vínem a vodou. Pečeme 50 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Poté snížíme teplotu na 150 °C, bažanta otočíme a pečeme dalších 50 minut. Po celou dobu pečení, bažanta co 20 minut poléváme vypečenou šťávou. Upečeného bažanta vyjmeme, dáme na talíř a naporcujeme. Podáváme s upečenou zeleninou a slaninou.

přidejte na:
Chybí obrázek

23. 06. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vyborný recept

11. 10. 2016, 19:57

Chybí obrázek
doslova perfektná pochúťka

27. 01. 2019, 17:37

Chybí obrázek
chutne pripravený bažant

22. 02. 2019, 18:15

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.