Plněný pečený bažant
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
2166
kalorií
0.0g
cukrů
54.0g
tuků
69.0g
bílkovin
Příprava
Odležaného, očisteného a vypitvaného bažanta umyjeme a posolíme znútra i zvonku. Naplníme pripravenou plnkou, zašijeme a dáme na pekáč. Zvrchu poobkladáme slaninou pokrájanou na tenké plátky, podlejeme horúcou vodou a v rúre pečieme. Polievame vlastnou šťavou. Upečeného bažanta podávame so zemiakmi.
PLNKA: Pokrájané žemle pokvapkáme mliekom a vínom a vyžmýkame. Na masti zapeníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pomletú pečeň a srdce a podusíme. Po vychladnutí zmiešame zo žemľou, okoreníme, pridáme posekané sardelky, vajcia, soľ a všetko dobre zamiešame. Strúhanku použijeme podľa potreby.
Tip k receptu
Dĺžka pečenia je individuálna podľa veku bažanta.
Jozef24. 10. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.