Chybějící obrázek

Plněný pečený bažant

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

2166 kalorií
0.0g cukrů
54.0g tuků
69.0g bílkovin


Příprava

Odležaného, očisteného a vypitvaného bažanta umyjeme a posolíme znútra i zvonku. Naplníme pripravenou plnkou, zašijeme a dáme na pekáč. Zvrchu poobkladáme slaninou pokrájanou na tenké plátky, podlejeme horúcou vodou a v rúre pečieme. Polievame vlastnou šťavou. Upečeného bažanta podávame so zemiakmi.
PLNKA: Pokrájané žemle pokvapkáme mliekom a vínom a vyžmýkame. Na masti zapeníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pomletú pečeň a srdce a podusíme. Po vychladnutí zmiešame zo žemľou, okoreníme, pridáme posekané sardelky, vajcia, soľ a všetko dobre zamiešame. Strúhanku použijeme podľa potreby.

Tip k receptu

Dĺžka pečenia je individuálna podľa veku bažanta.

přidejte na:
Jozef

24. 10. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
moze to byt delikatesne jedlo

palino 22. 04. 2016, 09:59

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
super dobre

katka16031 18. 09. 2016, 18:36

Přidat komentář