Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Plněný pečený bažant

Plněný pečený bažant

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 20min
Nutriční hodnoty
2166 kalorií 0.0g cukrů 54.0g tuků 69.0g bílkovin

Příprava

Odležaného, očisteného a vypitvaného bažanta umyjeme a posolíme znútra i zvonku. Naplníme pripravenou plnkou, zašijeme a dáme na pekáč. Zvrchu poobkladáme slaninou pokrájanou na tenké plátky, podlejeme horúcou vodou a v rúre pečieme. Polievame vlastnou šťavou. Upečeného bažanta podávame so zemiakmi.
PLNKA: Pokrájané žemle pokvapkáme mliekom a vínom a vyžmýkame. Na masti zapeníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pomletú pečeň a srdce a podusíme. Po vychladnutí zmiešame zo žemľou, okoreníme, pridáme posekané sardelky, vajcia, soľ a všetko dobre zamiešame. Strúhanku použijeme podľa potreby.

Bulb Tip k receptu

Dĺžka pečenia je individuálna podľa veku bažanta.


Jozef

24. 10. 2010, Recept navštíven: 4275x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
moze to byt delikatesne jedlo

22. 04. 2016, 09:59

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
super dobre

18. 09. 2016, 18:36

Přidat komentář

Facebook komentáře