Sekaná pečínka ze zajíce
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Zvyčajne pripravujeme fašírku z prednej časti zajaca, ale ak je zajac malý, môžeme ju pripraviť z celého. Mäso teda dôkladne umyjeme, rozdelíme na časti, dáme variť do hrnca spolu s pokrájanou cibuľou, koreninami a soľou. Uvarené mäso oberieme z kostí. Pritom dávame pozor na broky. K uvarenému mäsu pridáme surovú bravčovinu, žemle namočené vo víne, cibuľu, cesnak a všetko zomelieme.
Do mletej zmesi primiešame koreniny (mleté čierne korenie, majorán, nové korenie, ďumbier), posolíme podľa chuti. Nakoniec primiešame slaninu pokrájanú na kocky. Ak je zmes príliš tuhá, prilejeme do nej trošku bieleho vína alebo vody. Sformujeme valec, obalíme v strúhanke a dáme picť na pekáč na niekoľko plátkov slaniny a trochu masla.
Tip k receptu
Podávame ju teplú i studenú, so zemiakmi, rôznymi šalátmi, chlebom alebo bielym pečivom. Je dobrá aj s knedľou a smotanovou omáčkou.
Z podobnej zmesi robíme aj zajačie (kraličie) karbonátky. Vyprážame ich na tuku a podávame k ním zemiaky, červenú kapustu, nakladanú cviklu.
04. 12. 2011
Ingredience
- 2-3 housky namočené ve víně
- 1 velká cibule
- 3 vejce
- Dále: 800 g vepřového masa
- 100 g slaniny pokrájené na kostičky
- 50 g slaniny v plátcích
- 80 g másla
- 1000 ml vody
- sůl a pepř podle chuti
- 3-4 lžíce strouhanky na obalení sekané
- špetka tymiánu
- 20 g soli
- 4-6 kuliček pepře a nového koření
- 2-3 bobkové listy
- 1 větší cibule
- Na uvaření: Přední část zajíce, játra a srdce
- 2-3 stroužky česneku
- troška majoránky a zázvoru