Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Sekaná pečínka ze zajíce

Sekaná pečínka ze zajíce
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 0min , Čas vaření: 1h 0min
Celkový čas: 2h 0min , porce

3904 kalorií, 1.0g cukrů, 316.0g tuků, 140.0g bílkovin

Příprava

Zvyčajne pripravujeme fašírku z prednej časti zajaca, ale ak je zajac malý, môžeme ju pripraviť z celého. Mäso teda dôkladne umyjeme, rozdelíme na časti, dáme variť do hrnca spolu s pokrájanou cibuľou, koreninami a soľou. Uvarené mäso oberieme z kostí. Pritom dávame pozor na broky. K uvarenému mäsu pridáme surovú bravčovinu, žemle namočené vo víne, cibuľu, cesnak a všetko zomelieme.
Do mletej zmesi primiešame koreniny (mleté čierne korenie, majorán, nové korenie, ďumbier), posolíme podľa chuti. Nakoniec primiešame slaninu pokrájanú na kocky. Ak je zmes príliš tuhá, prilejeme do nej trošku bieleho vína alebo vody. Sformujeme valec, obalíme v strúhanke a dáme picť na pekáč na niekoľko plátkov slaniny a trochu masla.

Bulb Tip k receptu

Podávame ju teplú i studenú, so zemiakmi, rôznymi šalátmi, chlebom alebo bielym pečivom. Je dobrá aj s knedľou a smotanovou omáčkou.
Z podobnej zmesi robíme aj zajačie (kraličie) karbonátky. Vyprážame ich na tuku a podávame k ním zemiaky, červenú kapustu, nakladanú cviklu.

Jozef

04. 12. 2011, Recept navštíven: 2397x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Sekaná pečínka ze zajíce

Sekaná pečínka ze zajíce

Zvyčajne pripravujeme fašírku z prednej časti zajaca, ale ak je zajac malý, môžeme ju pripraviť z celého. M...

Zobrazit všechny podobné recepty k Sekaná pečínka ze zajíce Link-arrow
Thumb

Bramborové dukátky

Brambory uvaříme , necháme chvilku vychladnout, nakrájíme na plátky a poklademe vedle sebe na vymazaný plec...

Thumb.24761

Houskové knedlíky kynuté – s droždím

Do mísy prosejeme mouku a promícháme ji se solí. Do mléka přidáme droždí a vytvoříme kvásek, který necháme ...

Thumb

Vařené brambory

Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a opláchneme ve studené vodě. Pak je vložíme do osolené vody, se ...


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
moze to byt skvele

10. 11. 2015, 11:08

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
pečienka je vynikajuca

12. 02. 2016, 10:47

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutná pečienka

23. 04. 2016, 17:58

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to dobrota

18. 10. 2016, 19:20

Přidat komentář

Facebook komentáře