Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Sekaná pečínka ze zajíce

Sekaná pečínka ze zajíce

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 2h 0min
Nutriční hodnoty
3904 kalorií 1.0g cukrů 316.0g tuků 140.0g bílkovin

Příprava

Zvyčajne pripravujeme fašírku z prednej časti zajaca, ale ak je zajac malý, môžeme ju pripraviť z celého. Mäso teda dôkladne umyjeme, rozdelíme na časti, dáme variť do hrnca spolu s pokrájanou cibuľou, koreninami a soľou. Uvarené mäso oberieme z kostí. Pritom dávame pozor na broky. K uvarenému mäsu pridáme surovú bravčovinu, žemle namočené vo víne, cibuľu, cesnak a všetko zomelieme.
Do mletej zmesi primiešame koreniny (mleté čierne korenie, majorán, nové korenie, ďumbier), posolíme podľa chuti. Nakoniec primiešame slaninu pokrájanú na kocky. Ak je zmes príliš tuhá, prilejeme do nej trošku bieleho vína alebo vody. Sformujeme valec, obalíme v strúhanke a dáme picť na pekáč na niekoľko plátkov slaniny a trochu masla.

Bulb Tip k receptu

Podávame ju teplú i studenú, so zemiakmi, rôznymi šalátmi, chlebom alebo bielym pečivom. Je dobrá aj s knedľou a smotanovou omáčkou.
Z podobnej zmesi robíme aj zajačie (kraličie) karbonátky. Vyprážame ich na tuku a podávame k ním zemiaky, červenú kapustu, nakladanú cviklu.


Jozef

04. 12. 2011, Recept navštíven: 2578x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
moze to byt skvele

10. 11. 2015, 11:08

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
pečienka je vynikajuca

12. 02. 2016, 10:47

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutná pečienka

23. 04. 2016, 17:58

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to dobrota

18. 10. 2016, 19:20

Přidat komentář

Facebook komentáře