Sekaná pečínka ze zajíce

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

2h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

3904 kalorií
1.0g cukrů
316.0g tuků
140.0g bílkovin


Příprava

Zvyčajne pripravujeme fašírku z prednej časti zajaca, ale ak je zajac malý, môžeme ju pripraviť z celého. Mäso teda dôkladne umyjeme, rozdelíme na časti, dáme variť do hrnca spolu s pokrájanou cibuľou, koreninami a soľou. Uvarené mäso oberieme z kostí. Pritom dávame pozor na broky. K uvarenému mäsu pridáme surovú bravčovinu, žemle namočené vo víne, cibuľu, cesnak a všetko zomelieme.
Do mletej zmesi primiešame koreniny (mleté čierne korenie, majorán, nové korenie, ďumbier), posolíme podľa chuti. Nakoniec primiešame slaninu pokrájanú na kocky. Ak je zmes príliš tuhá, prilejeme do nej trošku bieleho vína alebo vody. Sformujeme valec, obalíme v strúhanke a dáme picť na pekáč na niekoľko plátkov slaniny a trochu masla.

Tip k receptu

Podávame ju teplú i studenú, so zemiakmi, rôznymi šalátmi, chlebom alebo bielym pečivom. Je dobrá aj s knedľou a smotanovou omáčkou.
Z podobnej zmesi robíme aj zajačie (kraličie) karbonátky. Vyprážame ich na tuku a podávame k ním zemiaky, červenú kapustu, nakladanú cviklu.

přidejte na:
Jozef

04. 12. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
moze to byt skvele

majka 10. 11. 2015, 11:08

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
pečienka je vynikajuca

palino 12. 02. 2016, 10:47

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
velmi chutná pečienka

katka16031 23. 04. 2016, 17:58

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
je to dobrota

hanka 18. 10. 2016, 19:20

Přidat komentář