Sekaná pečínka ze zajíce

Obtížnost

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

2h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

3904 kalorií
1.0g cukrů
316.0g tuků
140.0g bílkovin


Příprava

Zvyčajne pripravujeme fašírku z prednej časti zajaca, ale ak je zajac malý, môžeme ju pripraviť z celého. Mäso teda dôkladne umyjeme, rozdelíme na časti, dáme variť do hrnca spolu s pokrájanou cibuľou, koreninami a soľou. Uvarené mäso oberieme z kostí. Pritom dávame pozor na broky. K uvarenému mäsu pridáme surovú bravčovinu, žemle namočené vo víne, cibuľu, cesnak a všetko zomelieme.
Do mletej zmesi primiešame koreniny (mleté čierne korenie, majorán, nové korenie, ďumbier), posolíme podľa chuti. Nakoniec primiešame slaninu pokrájanú na kocky. Ak je zmes príliš tuhá, prilejeme do nej trošku bieleho vína alebo vody. Sformujeme valec, obalíme v strúhanke a dáme picť na pekáč na niekoľko plátkov slaniny a trochu masla.

Tip k receptu

Podávame ju teplú i studenú, so zemiakmi, rôznymi šalátmi, chlebom alebo bielym pečivom. Je dobrá aj s knedľou a smotanovou omáčkou.
Z podobnej zmesi robíme aj zajačie (kraličie) karbonátky. Vyprážame ich na tuku a podávame k ním zemiaky, červenú kapustu, nakladanú cviklu.

přidejte na:
Chybí obrázek

04. 12. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
moze to byt skvele

10. 11. 2015, 11:08

Chybí obrázek
pečienka je vynikajuca

12. 02. 2016, 10:47

Chybí obrázek
velmi chutná pečienka

23. 04. 2016, 17:58

Chybí obrázek
je to dobrota

18. 10. 2016, 19:20

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.