
Divoká kačena na tyrolský způsob
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Očistenú kačicu vypitveme, jemné chĺpky opálime, umyjeme ju, osolíme z vonku aj znútra, naplníme očistenými, umytými jabĺčkami. Na másle opražíme očistenú koreňovú zeleninu pokrájanú na kolieska, pridáme koreniny, zalejeme vriacou vodou, vložíme kačicu a v rúre upečieme do mäkka. Pri pečení podlievame vlastnou šťavou a podľa potreby podlievame horúcou vodou. Mäkkú kačicu vyberieme, šťavu zaprášime múkou, podusíme, podlejeme vodou, pridáme džem, cukor, podľa chuti osolíme, podlejeme červeným vínom a necháme zovrieť. Nakoniec šťavu precedíme na mäso pokrájané na porcie.
Tip k receptu
Podáváme s dusenou ryžou. Divu kačicu môžeme nahradiť domácou, ale už to není ono. Domácu kačku pripravujeme inak.
Jozef29. 10. 2010
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi
katka16031 12. 12. 2016, 11:16

palino 12. 06. 2017, 09:12

dušanka 03. 09. 2017, 20:12

majka 07. 01. 2019, 18:34

hanka 22. 01. 2019, 20:31