Divoká kačena na tyrolský způsob
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
1h 30min
Celkový čas
1h 40min
Porce
Nutriční hodnoty
10974
kalorií
120.0g
cukrů
86.0g
tuků
378.0g
bílkovin
Příprava
Očistenú kačicu vypitveme, jemné chĺpky opálime, umyjeme ju, osolíme z vonku aj znútra, naplníme očistenými, umytými jabĺčkami. Na másle opražíme očistenú koreňovú zeleninu pokrájanú na kolieska, pridáme koreniny, zalejeme vriacou vodou, vložíme kačicu a v rúre upečieme do mäkka. Pri pečení podlievame vlastnou šťavou a podľa potreby podlievame horúcou vodou. Mäkkú kačicu vyberieme, šťavu zaprášime múkou, podusíme, podlejeme vodou, pridáme džem, cukor, podľa chuti osolíme, podlejeme červeným vínom a necháme zovrieť. Nakoniec šťavu precedíme na mäso pokrájané na porcie.
Tip k receptu
Podáváme s dusenou ryžou. Divu kačicu môžeme nahradiť domácou, ale už to není ono. Domácu kačku pripravujeme inak.
Jozef29. 10. 2010
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.