Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Srnčí po burgundsku

Srnčí po burgundsku
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 1h 10min
Celkový čas: 1h 30min , porce

432 kalorií, 3.0g cukrů, 18.0g tuků, 13.0g bílkovin

Příprava

Jeden list pórku, bobkový list, dvě snítky tymiánu a dvě snítky petrželky svážeme nití - připravili jsem si tak bouquet garni.
Maso nakrájíme na kostky o hraně 4 cm.
Mrkev a slaninu nakrájíme na malé kostičky, šalotku nahrubo.
Do velkého hrnce dáme smažit slaninu a až pustí sádlo, tak přidáme i maso a opečeme ho dozlatova. Poté přidáme mrkev a 5 minut restujeme.
Poté přidáme šalotku a restujeme dalších 5 minut.
Přidáme také rajčatový protlak a po minutě i mouku.
Za další minutu přilijeme víno a vaříme tak dlouho, dokud se z vína nevypaří polovina jeho množství.
Přidáme utřený česnek, bouquet garni, vývar a přivedeme k varu.
Poté dáme do trouby a dusíme 45 minut v troubě na 160 °C.
Měkké maso vyjmeme, dáme stranou a základ zredukujeme na polovinu. Poté ho propasírujeme nebo rozmixujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme cukrem.
Žampiony podusíme na másle a přidáme je do omáčky. Do omáčky vrátíme i srnčí maso a prohřejeme ho.

Bulb Tip k receptu

Bouquet garni je svazek bylinek, který se používá do omáček - jeho výhodou je snadné vytáhnutí z vařené omáčky.

sonizna

18. 02. 2016, Recept navštíven: 574x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Srnčí po burgundsku

Srnčí po burgundsku

Jeden list pórku, bobkový list, dvě snítky tymiánu a dvě snítky petrželky svážeme nití - připravili jsem si...

Zobrazit všechny podobné recepty k Srnčí po burgundsku Link-arrow

Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dost vela surovín, aj prace ale stoji to za to

18. 02. 2016, 13:49

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
este zohnat srncie maso a je to

19. 02. 2016, 19:30

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dost narocne ale dobre

04. 05. 2016, 10:17

Přidat komentář

Facebook komentáře