Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Srnčí po burgundsku

Srnčí po burgundsku

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 10min 1h 30min
Nutriční hodnoty
432 kalorií 3.0g cukrů 18.0g tuků 13.0g bílkovin

Příprava

Jeden list pórku, bobkový list, dvě snítky tymiánu a dvě snítky petrželky svážeme nití - připravili jsem si tak bouquet garni.
Maso nakrájíme na kostky o hraně 4 cm.
Mrkev a slaninu nakrájíme na malé kostičky, šalotku nahrubo.
Do velkého hrnce dáme smažit slaninu a až pustí sádlo, tak přidáme i maso a opečeme ho dozlatova. Poté přidáme mrkev a 5 minut restujeme.
Poté přidáme šalotku a restujeme dalších 5 minut.
Přidáme také rajčatový protlak a po minutě i mouku.
Za další minutu přilijeme víno a vaříme tak dlouho, dokud se z vína nevypaří polovina jeho množství.
Přidáme utřený česnek, bouquet garni, vývar a přivedeme k varu.
Poté dáme do trouby a dusíme 45 minut v troubě na 160 °C.
Měkké maso vyjmeme, dáme stranou a základ zredukujeme na polovinu. Poté ho propasírujeme nebo rozmixujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme cukrem.
Žampiony podusíme na másle a přidáme je do omáčky. Do omáčky vrátíme i srnčí maso a prohřejeme ho.

Bulb Tip k receptu

Bouquet garni je svazek bylinek, který se používá do omáček - jeho výhodou je snadné vytáhnutí z vařené omáčky.


sonizna

18. 02. 2016, Recept navštíven: 761x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dost vela surovín, aj prace ale stoji to za to

18. 02. 2016, 13:49

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
este zohnat srncie maso a je to

19. 02. 2016, 19:30

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dost narocne ale dobre

04. 05. 2016, 10:17

Přidat komentář

Facebook komentáře