Hovězí po burgundsku

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
2h 40min

Celkový čas

3h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1992 kalorií
0.0g cukrů
105.0g tuků
165.0g bílkovin


Příprava

Nejprve si připravíme všechny ingredience.

Maso nakrájíme na kostičky asi 2,5 x 2,5cm, mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Pokud máte malé žampiónky, nechejte je celé. Cibuli nakrájíme najemno.

Ve velkém hrnci rozpálíme sádlo a na něm osmahneme lehce do zlatova cibulku. K cibulce přidáme maso a zprudka jej opečeme.

Maso se nejprve zatáhne a poté pustí šťávu. Štávu necháme všechnu vydusit a jakmile je pod masem opět pouze tuk, chvíli takhle smažíme.
Jakmile vidíme, že by se nám maso začalo připékat, nalijeme víno. K vínu přihodíme mrkev a dusíme takto 2,5 hodiny.

Maso by se mělo po této době rozpadat, není-li tomu tak, ještě dusíme. Jestliže se víno vyvařilo, podlijte jej vývarem.

Žampióny osmažíme na másle a přibližně 15 minut před koncem dušení masa je k masu přihodíme. Dochutíme solí a pepřem.

Tip k receptu

K masu můžeme společně s žampiónama přidat nakládané cibulky. Maso bude ještě pikantnější.

přidejte na:
Sonia005

05. 10. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
velmi chutne urobene hovädzie mäso

02. 11. 2016, 20:41

Chybí obrázek
vyborný sôsob prípravy hovadzieho masa

20. 01. 2017, 16:15

Chybí obrázek
recept výborný, chutný

18. 05. 2018, 21:30

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.