Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Hovězí po burgundsku

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 2h 40min
Celkový čas: 3h 0min , porce

1992 kalorií, 0.0g cukrů, 105.0g tuků, 165.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Nejprve si připravíme všechny ingredience.

Maso nakrájíme na kostičky asi 2,5 x 2,5cm, mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Pokud máte malé žampiónky, nechejte je celé. Cibuli nakrájíme najemno.

Ve velkém hrnci rozpálíme sádlo a na něm osmahneme lehce do zlatova cibulku. K cibulce přidáme maso a zprudka jej opečeme.

Maso se nejprve zatáhne a poté pustí šťávu. Štávu necháme všechnu vydusit a jakmile je pod masem opět pouze tuk, chvíli takhle smažíme.
Jakmile vidíme, že by se nám maso začalo připékat, nalijeme víno. K vínu přihodíme mrkev a dusíme takto 2,5 hodiny.

Maso by se mělo po této době rozpadat, není-li tomu tak, ještě dusíme. Jestliže se víno vyvařilo, podlijte jej vývarem.

Žampióny osmažíme na másle a přibližně 15 minut před koncem dušení masa je k masu přihodíme. Dochutíme solí a pepřem.

Bulb Tip k receptu

K masu můžeme společně s žampiónama přidat nakládané cibulky. Maso bude ještě pikantnější.

Sonia005

05. 10. 2010, Recept navštíven: 3513x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Bœuf bourguignon (Hovězí po burgundsku)

Bœuf bourguignon (Hovězí po burgundsku)

Připravíme si vetší mísu na nakládání a vložíme do ní rozčtvrcenou cibuli, 1 rozpůlený stroužek česneku, by...

Hovězí po burgundsku

Hovězí po burgundsku

Nejprve si připravíme všechny ingredience. Maso nakrájíme na kostičky asi 2,5 x 2,5cm, mrkev očistíme a...

Zobrazit všechny podobné recepty k Hovězí po burgundsku Link-arrow

Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutne urobene hovädzie mäso

02. 11. 2016, 20:41

Přidat komentář

Facebook komentáře