Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Hovězí po burgundsku

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 40min 3h 0min
Nutriční hodnoty
1992 kalorií 0.0g cukrů 105.0g tuků 165.0g bílkovin

Příprava

Nejprve si připravíme všechny ingredience.

Maso nakrájíme na kostičky asi 2,5 x 2,5cm, mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Pokud máte malé žampiónky, nechejte je celé. Cibuli nakrájíme najemno.

Ve velkém hrnci rozpálíme sádlo a na něm osmahneme lehce do zlatova cibulku. K cibulce přidáme maso a zprudka jej opečeme.

Maso se nejprve zatáhne a poté pustí šťávu. Štávu necháme všechnu vydusit a jakmile je pod masem opět pouze tuk, chvíli takhle smažíme.
Jakmile vidíme, že by se nám maso začalo připékat, nalijeme víno. K vínu přihodíme mrkev a dusíme takto 2,5 hodiny.

Maso by se mělo po této době rozpadat, není-li tomu tak, ještě dusíme. Jestliže se víno vyvařilo, podlijte jej vývarem.

Žampióny osmažíme na másle a přibližně 15 minut před koncem dušení masa je k masu přihodíme. Dochutíme solí a pepřem.

Bulb Tip k receptu

K masu můžeme společně s žampiónama přidat nakládané cibulky. Maso bude ještě pikantnější.


Přidat na Pinterest
Sonia005

05. 10. 2010, Recept navštíven: 3701x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutne urobene hovädzie mäso

02. 11. 2016, 20:41

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný sôsob prípravy hovadzieho masa

20. 01. 2017, 16:15

Přidat komentář

Facebook komentáře