Chybějící obrázek

Bœuf bourguignon (Hovězí po burgundsku)

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1dní 0h 30min
Čas vaření
2h 0min

Celkový čas

1dní 2h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

1200 kalorií
0.0g cukrů
108.0g tuků
23.0g bílkovin


Příprava

Připravíme si vetší mísu na nakládání a vložíme do ní rozčtvrcenou cibuli, 1 rozpůlený stroužek česneku, bylinky, pepř a zalijeme to červeným vínem. Omyté a na kousky nakrájené hovězí poté promícháme s nálevem v míse. Necháme tuto směs odpočívat 1 den v lednici a druhý den si na kostičky nakrájíme jarní cibulky, zbývající česnek a slaninu. Z nálevu pak vytáhneme maso a usušíme. V hrnci necháme na oleji zesklovatět česnek a slaninu, cibulky a přidáme maso. Vše zprudka opečeme. Směs následně poprášíme moukou a zalijeme nálevem z vína. Trochu osolíme a necháme dusit cca 1 h 30 minut. Očistíme si žampióny a rozpůlené je jemně osmahneme na másle. Do směsi s masem je přidáme až cca 5 minut před dokončením. Hovězí můžeme dochutit koňakem a popřípadě dosolit podle vlastní chuti. Nakonec pokrm posypeme na jemno nasekanou petrželkou.

Tip k receptu

Některé recepty uvádějí, že se pro lepší chuť brambor, které se podávají jako příloha k hovězímu, může pár předvařených a zcezených brambor přihodit k hovězímu během jeho dušení, aby pochytily aroma celého pokrmu. Bœuf bourguignon ale můžete podávat i s čerstvou bagetou nebo jiným bílým pečivem. Doporučujeme pokrm zapít červeným vínem stejné značky, jaká byla použita u jeho přípravy.

přidejte na:
Petra

01. 04. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Ajaja
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Tak toto jídlo mne už dlouho lákalo. A nezklamalo. Zkusila jsem i doporučení - dát brambory do společného vaření a osvědčilo se mi to.
Ajaja 23. 09. 2012, 00:23
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
fakt vyborný recept, vyskúšala som ho a bolo to vynikajúce
Svetlana 11. 10. 2015, 20:25
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
aj trochu dlhsia príprava stojí za to
hanka 16. 10. 2015, 20:49
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
skvelý recept
katka16031 04. 11. 2015, 12:17
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
velmi chutné jedlo odporúčam urobiť
palino 09. 01. 2016, 15:16
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo veľmi dobré
dušanka 02. 10. 2019, 23:48