Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Cognac

Cognac

Přidat na Pinterest
Lihovina, původem z Francie. Výroba cognacu je velice zdlouhavá. Při přípravě tohoto jedinečného nápoje se musí postupovat přesně dle osvědčeného receptu. První destilát se musí znovu pálit a pak nastává doba dlouhého uležení v sudech, kdy se množství alkoholu postupně vypařuje, až klesne hodnota k 40%. Výroba však ještě není u konce, lihovina se konzervuje ve skleněných nádobách a tato část je nejdelší, trvá 40-60 let, záleží na kvalitě cognacu. Poté se stáčí do lahví a putuje k odběratelům. Rozlišujeme několik druhů, na nejvyšším místě stojí cognac s ovocnou chutí, která se jemně rozplývá na jazyku, a cítíme zde v pozadí kandované ovoce. Tento druh se hodí k plísňovým sýrům. Všechny cognacy se vyznačují plnou chutí, která doznívá dlouho po dopití sklenice.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Koňakové kuře

Koňakové kuře

Čisté kuře podélně rozpůlíme, a uvaříme (dusíme) v 6 dl koňaku. Až bude kuře poloměkké. Potom jednu půlku k...

Bœuf bourguignon (Hovězí po burgundsku)

Bœuf bourguignon (Hovězí po burgundsku)

Připravíme si vetší mísu na nakládání a vložíme do ní rozčtvrcenou cibuli, 1 rozpůlený stroužek česneku, by...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Cognac Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře