Cognac
Lihovina, původem z Francie. Výroba cognacu je velice zdlouhavá. Při přípravě tohoto jedinečného nápoje se musí postupovat přesně dle osvědčeného receptu. První destilát se musí znovu pálit a pak nastává doba dlouhého uležení v sudech, kdy se množství alkoholu postupně vypařuje, až klesne hodnota k 40%. Výroba však ještě není u konce, lihovina se konzervuje ve skleněných nádobách a tato část je nejdelší, trvá 40-60 let, záleží na kvalitě cognacu. Poté se stáčí do lahví a putuje k odběratelům. Rozlišujeme několik druhů, na nejvyšším místě stojí cognac s ovocnou chutí, která se jemně rozplývá na jazyku, a cítíme zde v pozadí kandované ovoce. Tento druh se hodí k plísňovým sýrům. Všechny cognacy se vyznačují plnou chutí, která doznívá dlouho po dopití sklenice.
Fotogalerie
Nahrát vlastní fotografieKomentáře
Přidat komentář© 2024, Railsformers s.r.o.