Kapučínový dort
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
30min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
5712
kalorií
6.0g
cukrů
402.0g
tuků
84.0g
bílkovin
Příprava
Troubu rozehřejeme na 180°C. Nejprve si upečeme korpus. Kávu zalijeme 150 ml horké vody a necháme ji vychladnout. Máslo našleháme v míse s cukrem a do krému postupně zašleháme všechna vejce. Dále ke krému prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, polovinu kávy a vymícháme hladké těsto.
Těsto nalijeme do máslem vytřené a hrubou moukou vysypané kulaté formy. Korpus pečeme asi 30 minut.
Korpus si necháme vychladnout a připravíme si krém.
Mascarpone našleháme s cukrem a čtyřmi lžícemi uvařené silné kávy. Vychladlý korpus rozkrojíme příčně na polovinu a polijeme je zbylou kávou. Obě placky silně pomažeme krémem, položíme je na sebe a horní placku poprášíme instantní práškovou kávou.
04. 02. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.