Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kapučínový dort

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 45min
Nutriční hodnoty
5712 kalorií 6.0g cukrů 402.0g tuků 84.0g bílkovin

Příprava

Troubu rozehřejeme na 180°C. Nejprve si upečeme korpus. Kávu zalijeme 150 ml horké vody a necháme ji vychladnout. Máslo našleháme v míse s cukrem a do krému postupně zašleháme všechna vejce. Dále ke krému prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, polovinu kávy a vymícháme hladké těsto.
Těsto nalijeme do máslem vytřené a hrubou moukou vysypané kulaté formy. Korpus pečeme asi 30 minut.
Korpus si necháme vychladnout a připravíme si krém.
Mascarpone našleháme s cukrem a čtyřmi lžícemi uvařené silné kávy. Vychladlý korpus rozkrojíme příčně na polovinu a polijeme je zbylou kávou. Obě placky silně pomažeme krémem, položíme je na sebe a horní placku poprášíme instantní práškovou kávou.


Přidat na Pinterest
Sonia005

04. 02. 2011, Recept navštíven: 2447x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Jozef
Pekný recept . Jednoduchý ale určite výborný.Jozef.

Jozef 05. 02. 2011, 14:05

hanka
ozaj výborné

hanka 11. 08. 2016, 20:34

Facebook komentáře