Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Sváteční polévka z bažanta

Sváteční polévka z bažanta

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 20min
Nutriční hodnoty
204 kalorií 0.0g cukrů 18.0g tuků 10.0g bílkovin

Příprava

Očisteného a vypitvaného bažanta zvnútra dôkladne umyjeme a zvrchu posolíme. Opláchnutý kel rozkrájame asi na 8 dielikov a sparíme vodou. Do kastróla dáme tenké plátky slaniny, prisypeme cibuľu a koreňovú zeleninu, pokrájanú na kolieska, pridáme čierne korenie a sparený kel. Na to vložíme pripraveného bažanta prsiami nadol a dusíme. Podľa potreby podlievame. Mäkký kel vyberieme aby sa nerozvaril. Len čo bažant zmäkne, vyberieme ho, opatrne vyrežeme prsíčka a stehienka a dáme ich na bok. Z ostatných častí oberieme mäso a pokrájeme na drobno. Do kastróla, v ktorom sa bažant dusil, prilejeme vývar, pridáme obrané kosti a necháme zovrieť. Potom kosti vyberieme, polievku precedíme, podľa chuti dosolíme, pridáme na drobno pokrájané mäso a kel. Okoreníme posekanou petržlenovou vňaťou a podávame so zvitkom.

Bulb Tip k receptu

Vyrezané prsíčka a stehienka podávame s tatárskou omáčkou, bagetou alebo obložené nakladanou alebo varenou zeleninou ako predkrm.


Jozef

20. 11. 2011, Recept navštíven: 6516x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
netradičné

11. 11. 2015, 10:40

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
ak zoženiem bažanta, vyskúšam

22. 04. 2016, 09:48

Přidat komentář

Facebook komentáře