Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Zima, zima, zima

všude je veliká, koho sníh nehřeje, ten to rýmou odpyká...
Raději prevence.
Z jídla je v tomto zimním čase dovoleno jíst více tučnějších a hutnějších jídel , než v létě. Ovšem nezapomínejte na zeleninu a ovoce, ať nejste jak koule.
Citróny si klidně pěstujte doma, nebo kupujte, to je na vás, ale  hlavně zeleninu zelené barvy, okurky, brokolici, papriky, salát.
Doplňky vitamínů z lékáren, noo, nejsem zastánce, leč teď značkové a kvalitní ano. S rozumem.
Vymačkejte si šťávy z citrusů, udělejte dobrý koktejl, ale na noc moc vitamínu C ne, povzbuzuje, spíš ráno.
Co se oblečení týče, více vrstev, ne jednu teplou, ale třeba 3-4 vrstvy, můžete se odstrojit dle potřeby a nepéci v ovčím svetru od babičky a více vrstevné oblečení více hřeje.
Nezapomínejte na šípkový čaj, lípu, a zázvorový kořen. Doplńte si Calcium!
Důležité! Než vyjdete zcela ustrojeni ven, napijte se STUDENÉ VODY,  ne ledové, to dá rozum, leč jen ne vřelý čajík !
Vaše dýchací cesty se ochladí a venku ten šok přežijí snáz a bez úhony, než když se nalijete teplým, to je pak moc velký přechod,  hlavně kdo trpí angínou, a bronchitidou a těmito radostmi.
A nohy! Teplo! Boty o číslo větší, teplé ponožky a pokud se boty promočí, co nejrychleji do tepla a suchého!

Roxana

02. 02. 2012

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
hOJSADLO
Roxano zapomněla jsi na RUM :-)) Klasický zdroj vitamínu C je kysané zelí. Tuhle jsem dělal salát z kys.zelí, zbyl mi kousek ananasu, tak jsem ho nakrájel na kostičky a přidal k zelí. Ochutil jsem to troškou cukru, citronu,solí, pepřem, špetkou čili a zakápnul olejem. Nakonec jsem přidal kousek červené papriky a cibuli marinovanou v cukru. Byla to mňamka, málem na mě nezbylo. Pokud člověk jí, tak nějak fšechno, nemusí nakupovat umělé vitamíny vůbec. Já jsem se posledních 40 let obešel bez nákupu umělých vitamínů a zatím žádný problém.

hOJSADLO 02. 02. 2012, 21:49

Facebook komentáře