Křenová omáčka s vepřovým masem

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

1268 kalorií
0.0g cukrů
120.0g tuků
50.0g bílkovin


Příprava

Maso mírně osolíme, opečeme zprudka na másle a dáme vařit do horké osolené vody.
Když je měkké, vyndáme jej na talíř, do vývaru vlijeme mléko, přidáme křen (tady se to nedá přesně určit, každý je jinak pálivý, každý sneseme jinou pikantnost, já dávám i s Wasabi). Zahustíme trochou mouky, převaříme a vlijeme šlehačku. Před podáváním maso nakrájíme na plátky.

Tip k receptu

Jednou jsem omylem vyndala z mrazáku kuřecí prsa. Zkusila jsem to tedy z nich.
Nedávala jsem je celá, uvařená jsem pokrájela do omáčky. Vůbec to nebylo špatné:-)
Hovězí je s touto omáčkou přímo výborné.

přidejte na:
Roxana

16. 12. 2013

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
Křenová omáčka je výborná, u nás ji děláme nejčastěji s uzeným masem.

10. 01. 2014, 22:15

Chybí obrázek
Křenovou omáčku dělám z čerstvého i konzervovaného křenu, ale vždy s uzenýmmasem

26. 11. 2014, 09:32

Chybí obrázek
super chrenová omáčka

29. 11. 2015, 17:53

Chybí obrázek
najlepsia je z čerstvéhochrenu

03. 04. 2016, 15:47

Chybí obrázek
velmi chutne mäso s chrenovou omáčkou

29. 09. 2017, 18:57

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.