Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jednoduché maličkosti

Ráda se podělím se zkušenostmi mé maminky (měla kdysi hospodyňskou školu), a byla vyhlášená kuchařka a cukrářka. Její rady mne kdysi s lehkým úsměškem míjely (proboha, co mi to povídá), ale dnes si je cením a jsem ráda, že maminka žije a občas poradí. 
Z čeho si dnes vybírám, nač si vzpomenu: těsto na palačinky nebo bramboráky, nechám vždy chvíli uležet, aby se chutě - u palačinek hlavně mouka, u bramboráků česnek - spojily, a mnohdy pak dochucuji a to jsem nedělávala. Těsto na bramboráky se zdá vždy příliš česnekové, ale v hotových není skoro cítit. 
Veškeré suroviny k pečení moučníků (ať jsou to vejce či mléko z lednice atd.) musí být stejné teploty, musíme je tedy vyndat včas. Žampiony i syrovinky se dají jíst opravdu syrové, jiné houby jsou špatně stravitelné, čím více dřevokazná houba, tím více povařit! - hlíva, václavka a pod. To jsem si vzala tak k srdci, že žampiony vařím málokdy a jen krátkou dobu. 
Jednoduché maličkosti a ...?  
Ono v maličkostech mnohdy tkví úspěch. Soda místo prášku na pečení, trocha citronové šťávy vše navoní a dalo by se pokračovat. Snad příště, vychytávek za "hubičku" je mnoho ...

Fotogalerie

Roxana

24. 07. 2014

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře