Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Doma a snadno - čokoládové ozdůbky na dezerty

LÍSTEČKY: lístky květin omyjeme ve vlažné vodě. Suché pak potřeme z jedné strany rozpuštěnou čokoládou a dáme na půlhodinku do lednice. Opatrně sloupneme. (Upozornění: domácí květiny jsou většinou jedovaté; hodí se bylinky, lípa, růže atd., nikoliv konvalinky, narcisy, azalky, hortenzie, břečťan, jmelí, rododendron) 

Doma a snadno - čokoládové ozdůbky na dezerty
HOBLINKY: ztuhlou čokoládu jemně zahřejeme v rukou a klasickou škrabkou na brambory či sýr naškrábeme hoblinky. Mléčná čokoláda je vhodnější. 

KYTIČKY, MOTÝLCI A JINÉ OZDOBY: do zdobicího kornoutu dáme rozpuštěnou čokoládu a stříkáme na pečicí papír tvary dle vlastní fantazie. Složitější tvary si předem předkreslíme. 

Doma a snadno - čokoládové ozdůbky na dezerty
KOŠÍČKY: čokoládu rozpustíme a lžičkou nabíráme a vyléváme papírové košíčky na cukroví - začínáme odshora. Obráceným koncem lžičky jemně rozetřeme. Dáme vychladit do lednice a pak studenýma rukama sloupneme papír. Plníme ovocem, šlehačkou, či nějakým krémem a ozdobíme. Tak vidíte, trocha fantazie, šikovné ruce a obejdete se i bez cukrářských polotovarů... hodí se na dorty, perníčky, vánoční cukroví, linecké pečivo, či jiné dezerty.
Roxana

09. 08. 2013

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře