Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Tatarská omáčka

Tatarská omáčka

Přidat na Pinterest
Tatarská omáčka je majonéza s přidanými kousky zeleniny. Majonéza je krémová omáčka, původem z Francie. Dnes je již v obchodech běžně k dostání od různých výrobců, tím se liší i chuť a přidané ingredience, ale pravá majonéza se vyrábí ze žloutku, octa nebo šťávy citrónu, řepkového oleje, vody, hořčice a koření. Vznikne tak hustá, krémová omáčka s bílou až nažloutlou barvou. Skvěle se hodí na dochucení nejrůznějších zeleninových salátů. Oblíbenou kombinací je tatarská omáčka a pečené nebo smažené maso, zelenina, vytváříme pomocí ní nejrůznější pomazánky, je nedílnou součástí obložených mís.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Lehký salát ze sterilovaného zelí

Lehký salát ze sterilovaného zelí

Sterilované zelí slijeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do mísy, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cib...

Květáková pomazánka - i na chlebíčky

Květáková pomazánka - i na chlebíčky

Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme do měkka (nejlépe na páře). Necháme vychladit a rozsekáme v...

Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Červenou řepu omyjeme a uvaříme do měkka. Necháme vychladnout. Pak ji oloupeme a nastrouháme na hrubém stru...

Pěna z krabích tyčinek

Pěna z krabích tyčinek

Rozmrazené krabí tyčinky, šalotku a okurky rozmixujeme. Přidáme tavený smetanový sýr, tatarku a ponorným mi...

Chalupářská pikantní pomazánka

Chalupářská pikantní pomazánka

Chalupářský sýr a vejce natvrdo nastrouháme, přidáme domácí nakládané papriky (nebo kupované kapiové proužk...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Tatarská omáčka Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře