Květáková pomazánka - i na chlebíčky

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
20min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

472 kalorií
1.0g cukrů
27.0g tuků
39.0g bílkovin


Příprava

Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme do měkka (nejlépe na páře). Necháme vychladit a rozsekáme v elektrickém sekáčku (nebo rozmačkáme šťouchadlem na brambory). Osolíme, opepříme a přidáme najemno nakrájenou cibuli a šunku, najemno nastrouhané vejce, hořčici a pokrájenou pažitku. Dochutíme bylinkovým kořením a lahůdkovým droždím. Nakonec spojíme majonézou a tatarskou omáčkou. Necháme vychladit.

Tip k receptu

Lahůdkové droždí se nepoužívá ke kynutí, ale jako dochucovadlo. Dodá pokrmům lahodnou chuť a obsahuje mnoho důležitých vitamínů a minerálů.

přidejte na:
Chybí obrázek

19. 08. 2015

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
Dobrý nápad

23. 08. 2015, 19:17

Chybí obrázek
dobre

30. 09. 2015, 19:07

Chybí obrázek
dobrá pomazanka

23. 10. 2015, 10:41

Chybí obrázek
velmi chutná pomazanka

28. 10. 2015, 11:31

Chybí obrázek
pomazánka chutná

10. 10. 2016, 10:06

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.