Květáková pomazánka - i na chlebíčky
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
20min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
472
kalorií
1.0g
cukrů
27.0g
tuků
39.0g
bílkovin
Příprava
Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme do měkka (nejlépe na páře). Necháme vychladit a rozsekáme v elektrickém sekáčku (nebo rozmačkáme šťouchadlem na brambory). Osolíme, opepříme a přidáme najemno nakrájenou cibuli a šunku, najemno nastrouhané vejce, hořčici a pokrájenou pažitku. Dochutíme bylinkovým kořením a lahůdkovým droždím. Nakonec spojíme majonézou a tatarskou omáčkou. Necháme vychladit.
Tip k receptu
Lahůdkové droždí se nepoužívá ke kynutí, ale jako dochucovadlo. Dodá pokrmům lahodnou chuť a obsahuje mnoho důležitých vitamínů a minerálů.
Jana Smidži19. 08. 2015
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.