
Houbová paštika - terina
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Na mäsovom mlynčeku pomelieme 160g šampiňónov, hríby a vychladnuté kuracie prsia.
Zvyšnú časť šampiňónov pokrájame na plátky, ktoré orestujeme v panvici na oleji. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji spolu s nakrájanou slaninkou.Po vychladnutí všetko spolu s ryžou a vajciami pridáme k pomletej mase. Vmiešame orestované plátky šampiňónov, podľa chuti posolíme, ochutíme mletým čiernym korením, sušeným tymianom a spolu premiešame.
Okruhlu paštetovú formu vyložíme plátkami slaniny. Naplníme plnkou a vo vodnom kúpeli varíme 90 minút.
Vychladnutú paštetu vyklopíme, nakrájame, ozdobíme listkami čerstvého tymianu a polného šalátu.
Tip k receptu
Podávame s celozrnným pečivom.
Jozef24. 10. 2011
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Svetlana 30. 04. 2016, 18:48

majka 15. 11. 2016, 11:30

hanka 04. 03. 2017, 19:57

katka16031 09. 08. 2017, 19:14

dušanka 05. 03. 2018, 19:47