Vepřová panenka s fazolovými lusky a domácími brambůrky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Vepřovou panenku nakrájíme na špalíčky ( asi 3 - 4 cm), naklepeme pouze hranou ruky, osolíme a opepříme. Osmažíme ze všech stran (krátce, aby maso zůstalo uvnitř růžové - jinak ztvrdne). Fazolky (čerstvé nebo mražené) krátce povaříme v osolené vodě a scedíme. Na oleji osmažíme do sklovita cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, fazolky a prohřejeme. Uchováme v teple. Brambory oloupeme, nakrájíme na libovolné kousky a osušíme. Ve větší vrstvě oleje osmažíme asi 5 minut, pak vyndáme a necháme zchladit. Pak znovu osmažíme v rozpáleném oleji asi 5 minut. Osušíme na papírové utěrce a osolíme. Pokrm podáváme s libovolnou zeleninovou přílohou.
Tip k receptu
Pokud si zkusíte připravit bramborové hranolky podle tohoto receptu, už nikdy nebudete chtít kupované. Jejich příprava je sice trochu náročnější, ovšem výsledek stojí za to.
Jana Smidži04. 04. 2016
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: saturejka
planeta 13. 04. 2016, 10:12