Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Frankfurtská polévka se zakysanou smetanou

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 30min
Nutriční hodnoty
988 kalorií 0.0g cukrů 100.0g tuků 3.0g bílkovin

Příprava

Do hrnce nalijeme trošku oleje nebo másla. Necháme rozehřát, vsypeme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Přidáme gulášové koření, sladkou papriku, zamícháme a zalijeme vodou nebo hovězím vývarem (vývar je lepší). Vhodíme divoké koření (bobkový list, celý pepř, nové koření). Osolíme a opepříme. Brambory a párky nakrájíme na drobné kousky a přidáme do polévky. Necháme povařit 15 - 20 minut. Pak přilijeme smetanu, zasypeme čerstvou nebo sušenou petrželkou a podáváme.

Bulb Tip k receptu

Na talíři ozdobíme trochou zakysané smetany.


Přidat na Pinterest
Jana Smidži

18. 03. 2016, Recept navštíven: 2772x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutná polievka

18. 03. 2016, 11:53

planeta
Restaurant_star
u nás oblíbená polévka, přidávám do ní i trošku libečku
Přidané ingredience: libeček

18. 03. 2016, 17:54

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to velmi chutná polievka

19. 03. 2016, 19:26

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrá polievka

28. 03. 2016, 19:58

Marcianto
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Výborná klasika, která nikdy nezklame

31. 03. 2016, 15:25

Pajunc
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Bezvadná klasika :)

26. 09. 2016, 06:13

heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
musím vyzkoušet
Přidané ingredience: donacziova@seznam.cz

03. 05. 2017, 17:30

Přidat komentář
Marcianto
Pane nebo paní Planeto, všiml jsem si, že libeček byste nejraději přidávala i do buchet

Marcianto 31. 03. 2016, 15:26

Thumb
Libeček mě nevadí, do polévky patří, dávám téměř do všeho, víc mě vadí, že Frankfurtská polévka je zařazená v České kuchyni . .

Raabe 15. 09. 2017, 07:06

Facebook komentáře