Frankfurtská polévka se zakysanou smetanou
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
20min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
988
kalorií
0.0g
cukrů
100.0g
tuků
3.0g
bílkovin
Příprava
Do hrnce nalijeme trošku oleje nebo másla. Necháme rozehřát, vsypeme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Přidáme gulášové koření, sladkou papriku, zamícháme a zalijeme vodou nebo hovězím vývarem (vývar je lepší). Vhodíme divoké koření (bobkový list, celý pepř, nové koření). Osolíme a opepříme. Brambory a párky nakrájíme na drobné kousky a přidáme do polévky. Necháme povařit 15 - 20 minut. Pak přilijeme smetanu, zasypeme čerstvou nebo sušenou petrželkou a podáváme.
Tip k receptu
Na talíři ozdobíme trochou zakysané smetany.
Jana Smidži18. 03. 2016
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: libeček
planeta 18. 03. 2016, 18:54
© 2024, Railsformers s.r.o.