Frankfurtská polévka se zakysanou smetanou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
20min

Celkový čas

30min

Porce


Nutriční hodnoty

988 kalorií
0.0g cukrů
100.0g tuků
3.0g bílkovin


Příprava

Do hrnce nalijeme trošku oleje nebo másla. Necháme rozehřát, vsypeme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Přidáme gulášové koření, sladkou papriku, zamícháme a zalijeme vodou nebo hovězím vývarem (vývar je lepší). Vhodíme divoké koření (bobkový list, celý pepř, nové koření). Osolíme a opepříme. Brambory a párky nakrájíme na drobné kousky a přidáme do polévky. Necháme povařit 15 - 20 minut. Pak přilijeme smetanu, zasypeme čerstvou nebo sušenou petrželkou a podáváme.

Tip k receptu

Na talíři ozdobíme trochou zakysané smetany.

přidejte na:
Jana Smidži

18. 03. 2016

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
chutná polievka

palino 18. 03. 2016, 11:53

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
u nás oblíbená polévka, přidávám do ní i trošku libečku
Přidané ingredience: libeček

planeta 18. 03. 2016, 17:54

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
je to velmi chutná polievka

majka 19. 03. 2016, 19:26

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrá polievka

katka16031 28. 03. 2016, 19:58

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Výborná klasika, která nikdy nezklame

Marcianto 31. 03. 2016, 15:25

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Bezvadná klasika :)

Pajunc 26. 09. 2016, 06:13

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
musím vyzkoušet
Přidané ingredience: donacziova@seznam.cz

heladon 03. 05. 2017, 17:30

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Pane nebo paní Planeto, všiml jsem si, že libeček byste nejraději přidávala i do buchet

Marcianto 31. 03. 2016, 15:26

Chybějící obrázek
Libeček mě nevadí, do polévky patří, dávám téměř do všeho, víc mě vadí, že Frankfurtská polévka je zařazená v České kuchyni . .

Raabe 15. 09. 2017, 07:06

Chybějící obrázek
Tento recept je presne ten jaky delam ja podle meho gusta dobry....

Oluska 02. 05. 2019, 11:31