Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Lišková omáčka s plátky roštěné

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 30min 2h 0min
Nutriční hodnoty
1088 kalorií 4.0g cukrů 4.0g tuků 26.0g bílkovin

Příprava

Roštěnky si omyjeme a zbavíme tučných částí a blanek. Z obou stran je nasolíme a opepříme, namažeme hořčicí (já používám pikantnější hořčici, buď dijonskou nebo à l´ancienne značky Maille, ale klidně můžeme použít i obyčejnou) a obalíme v hladké mouce. Houby si načistíme a nakrájíme na menší kousky. Rozehřejeme si sádlo a maso zprudka orestujeme. Ve výpeku pak ještě orestujeme lišky, přidáme maso a podlijeme vodou. Vše dusíme, dokud nejsou roštěnky měkké. Pak maso vyjmeme a do zbytku přimícháme smetanu na vření, ve které rozmícháme cca 3 lžíce hladké mouky. Maso vložíme zpět a ještě chvíli vaříme. Pokud se nám zdá omáčka řídká, necháme vodu ještě trochu vyvařit, nebo ji zahustíme instantní jíškou.

Bulb Tip k receptu

Já ještě navíc používám i houbové koření a dodá to na výborné chuti.


Přidat na Pinterest
Petra

15. 08. 2009, Recept navštíven: 14421x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutná omáčka, pridavam trochu obyčajnej horčice

28. 01. 2017, 20:31

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept veľmi chutný

10. 03. 2017, 18:31

Přidat komentář
Angel 666
Hořčici jsem použila dijonskou, lišky jsem už měla letošní, čerstvé a krásně voňavé. Jako přílohu jsem uvařila rýži basmati. Tenhle recept už napořád zůstane v oblíbených, je to mimořádná lahůdka! Moc děkuju za recept a přidávám dvě fotečky :o).

Angel 666 27. 06. 2010, 19:01

Facebook komentáře