Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Lišková omáčka s plátky roštěné

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 1h 30min
Celkový čas: 2h 0min , porce

1088 kalorií, 4.0g cukrů, 4.0g tuků, 26.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Roštěnky si omyjeme a zbavíme tučných částí a blanek. Z obou stran je nasolíme a opepříme, namažeme hořčicí (já používám pikantnější hořčici, buď dijonskou nebo à l´ancienne značky Maille, ale klidně můžeme použít i obyčejnou) a obalíme v hladké mouce. Houby si načistíme a nakrájíme na menší kousky. Rozehřejeme si sádlo a maso zprudka orestujeme. Ve výpeku pak ještě orestujeme lišky, přidáme maso a podlijeme vodou. Vše dusíme, dokud nejsou roštěnky měkké. Pak maso vyjmeme a do zbytku přimícháme smetanu na vření, ve které rozmícháme cca 3 lžíce hladké mouky. Maso vložíme zpět a ještě chvíli vaříme. Pokud se nám zdá omáčka řídká, necháme vodu ještě trochu vyvařit, nebo ji zahustíme instantní jíškou.

Bulb Tip k receptu

Já ještě navíc používám i houbové koření a dodá to na výborné chuti.

Petra

15. 08. 2009, Recept navštíven: 13927x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Lišková omáčka s plátky roštěné

Lišková omáčka s plátky roštěné

Roštěnky si omyjeme a zbavíme tučných částí a blanek. Z obou stran je nasolíme a opepříme, namažeme hořčicí...

Krémová žampionovo- lišková omáčka

Krémová žampionovo- lišková omáčka

Houby očistíme, nakrájíme, osolíme a přidáme kmín. Sádlo rozpustíme a houby restujeme do měkka 7 minut (sád...

Zobrazit všechny podobné recepty k Lišková omáčka s plátky roštěné Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
Angel 666
Hořčici jsem použila dijonskou, lišky jsem už měla letošní, čerstvé a krásně voňavé. Jako přílohu jsem uvařila rýži basmati. Tenhle recept už napořád zůstane v oblíbených, je to mimořádná lahůdka! Moc děkuju za recept a přidávám dvě fotečky :o).

Angel 666 27. 06. 2010, 19:01

Facebook komentáře