Lišková omáčka s plátky roštěné

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 30min

Celkový čas

2h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1088 kalorií
4.0g cukrů
4.0g tuků
26.0g bílkovin


Příprava

Roštěnky si omyjeme a zbavíme tučných částí a blanek. Z obou stran je nasolíme a opepříme, namažeme hořčicí (já používám pikantnější hořčici, buď dijonskou nebo à l´ancienne značky Maille, ale klidně můžeme použít i obyčejnou) a obalíme v hladké mouce. Houby si načistíme a nakrájíme na menší kousky. Rozehřejeme si sádlo a maso zprudka orestujeme. Ve výpeku pak ještě orestujeme lišky, přidáme maso a podlijeme vodou. Vše dusíme, dokud nejsou roštěnky měkké. Pak maso vyjmeme a do zbytku přimícháme smetanu na vření, ve které rozmícháme cca 3 lžíce hladké mouky. Maso vložíme zpět a ještě chvíli vaříme. Pokud se nám zdá omáčka řídká, necháme vodu ještě trochu vyvařit, nebo ji zahustíme instantní jíškou.

Tip k receptu

Já ještě navíc používám i houbové koření a dodá to na výborné chuti.

přidejte na:
Petra

15. 08. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi chutná omáčka, pridavam trochu obyčajnej horčice

dušanka 28. 01. 2017, 20:31

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept veľmi chutný

Svetlana 10. 03. 2017, 18:31

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
mne lepšie chutí s dijonskou horčicou

hanka 05. 06. 2018, 19:53

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
omáčka je perfektne chutná,hlavne ak su čerstvé huby

katka16031 13. 05. 2019, 10:46

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyborné jedlo

majka 25. 06. 2019, 19:08

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Omáčka veľmi vydarená a chutná

palino 12. 06. 2020, 00:12

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Hořčici jsem použila dijonskou, lišky jsem už měla letošní, čerstvé a krásně voňavé. Jako přílohu jsem uvařila rýži basmati. Tenhle recept už napořád zůstane v oblíbených, je to mimořádná lahůdka! Moc děkuju za recept a přidávám dvě fotečky :o).

Angel 666 27. 06. 2010, 19:01