Lišková omáčka s plátky roštěné
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Roštěnky si omyjeme a zbavíme tučných částí a blanek. Z obou stran je nasolíme a opepříme, namažeme hořčicí (já používám pikantnější hořčici, buď dijonskou nebo à l´ancienne značky Maille, ale klidně můžeme použít i obyčejnou) a obalíme v hladké mouce. Houby si načistíme a nakrájíme na menší kousky. Rozehřejeme si sádlo a maso zprudka orestujeme. Ve výpeku pak ještě orestujeme lišky, přidáme maso a podlijeme vodou. Vše dusíme, dokud nejsou roštěnky měkké. Pak maso vyjmeme a do zbytku přimícháme smetanu na vření, ve které rozmícháme cca 3 lžíce hladké mouky. Maso vložíme zpět a ještě chvíli vaříme. Pokud se nám zdá omáčka řídká, necháme vodu ještě trochu vyvařit, nebo ji zahustíme instantní jíškou.
Tip k receptu
Já ještě navíc používám i houbové koření a dodá to na výborné chuti.
Petra15. 08. 2009