Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci švestková povidla

Dvojctihodné koláčky

Dvojctihodné koláčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 25 g droždí (kvasnice), 100 g cukru krupice, 250 ml plnotučného mléka, 150 g másla, 4 ks žloutků, 1/2 ks citrónu, 1 špetka soli, 1 balení vanilkového cukru, 200 g jemného tvarohu, 80 g cukru moučka, 50 g rozinek, 350 g švestkových povidel, 50 g mandlí, 2 lžíce rumu, 2 lžíce polotučného mléka

Mouky prosyjeme do mísy, přidáme cukr, mléko a droždí a promícháme. Necháme 15 minut kynout. Poté přidáme dva žloutky, rozpuštěné máslo, citronovou kůru, vanilkový cukr, sůl a zbylé mléko. Vypracujeme hladké těsto a necháme hodinu kynout. Mezi...

Šípková omáčka

Šípková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g anglické slaniny, 2 cibule, 1 kg kančího masa na guláš, 2 mrkve, 1 kořenová petržel, 1/2 celeru, 2 rajčata, 2 lžičky skořice, 8 kuliček jalovce, 10 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžička majoránky, 30 g cukru krupice, 50 g švestkových povidel, 200 ml šípkového pyré, 300 ml červeného vína, 1,5 l zeleninového vývaru, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1 citrón

Anglickou slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a společně je opékáme v hrnci. Přidáme maso a opečeme ho ze všech stran. Poté ho dáme stranou. Ke slanině přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky, koření a cukr. Necháme zkaramelizovat. Poté při...

Bramborové placky s povidly

Bramborové placky s povidly

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 200 g hladké mouky, 2 slepičí vejce, 150 g másla, 200 g švestkových povidel, 1 balení jemného tvarohu, lžička soli

Brambory omyjeme a uvaříme se slupkou (možno v mikrovlnné troubě). Ještě teplé brambory oloupeme a necháme zchladnout. Následně brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku a lžičku soli. Rukama vypracujeme těsto. Na pomoučněném vále z částí těsta v...

Kynutí šnečci

Kynutí šnečci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g polohrubé mouky, 75 g cukru moučka, 250 ml mléka, 40 g droždí (kvasnic), 1 vejce, 150 g Hery, 250 g makové náplně, 100 g švestkových povidel, špetka soli

Heru rozpustíme v misce a necháme vychladnout. Do druhé mísy nasypeme mouku a v ní uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí a nasypeme na něj cukr, zalijeme vlažným mlékem a trochu promícháme. Necháme chvíli vykynout. Poté přidáme do ...

Jablečné vinné šodo

Jablečné vinné šodo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 žloutků, 1/4 l bílého vína, 100 g cukru krupice, 250 g jablečných povidel, 1 lžička rumu, 1-2 lžička citronové kůry

Žloutky s cukrem, citronovou kůrou a vínem šleháme ve vodní lázni a když začíná směs houstnout, přidáme jablečná povidla a rum. Podáváme ve skleničkách s piškoty a navrch šlehačku.

Řezy s jablky a polevou

Řezy s jablky a polevou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g jablek, 160 g cukru krupice, 2 vejce, 4 lžíce rostlinného oleje, 200 g polohrubé mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce kokosové moučky, 3 lžíce pudinkového prášku, 250 g švestkových povidel, 1 balení čokoládové polevy

Jablka nastrouháme na nudličky a přidáme všechny uvedené ingredience. Zamícháme a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 180°C asi 20 minut. Vychladlý moučník potřeme povidly a polijeme polevou. Vidličkou a ne...

Mřížkové dortíky

Mřížkové dortíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 150 g másla, špetka soli, 1 vejce, 1 žloutek, 300 g švestkových povidel

Mouku prosejeme na vál a poklademe změklým máslem. Rukama zpracujeme na drobenku. Vytvoříme důlek, do kterého dáme špetku soli, vejce a asi 10 lžic studené vody. Vypracujeme tuhé těsto a zabalené ve folii necháme v chladu odpočívat zhruba 1 hodinu...

Povidlová omáčka k vařenému uzenému

Povidlová omáčka k vařenému uzenému

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g švestkových povidel, 150 g másla, 100 g hladké mouky, 5 lžic cukru krystal, 1 lžička skořice, 3 lžíce rumu

Připravíme si jíšku z másla a hladké mouky. Švestková povidla rozmícháme v 1 l studené vody, povaříme je a zahustíme jíškou a vaříme asi tak 15 minut. Přidáme mletou skořici a cukr podle chuti, ještě chvíli povaříme a přidáme trochu rumu podle chu...

Masopustní koláčky

Masopustní koláčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubá mouka, špetka soli, 1 balení droždí (kvasnice), 70 g másla, 70 g cukru moučka, 1 slepičí vejce, 200 ml polotučného mléka, 1 balení švestkových povidel, 10 meruněk, 1 balení mandlí

Uděláme kvásek ze soli, cukru, mléka a droždí a necháme vzejít. Přidáme mouku, cukr, máslo a uděláme těsto. Necháme vykynout. Rozdělujeme na kuličky, děláme placky s důlky, plníme mákem, povidly, doprostřed dáme meruňku a ozdobíme mandlemi. Pečeme

Šibřinky s tvarohovou nádivkou sypané mákem a podlité horkou povidlovou omáčkou

Šibřinky s tvarohovou nádivkou sypané mákem a podlité horkou povidlovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg hladké mouky, 6 vajec, trocha soli, 0,3 kg měkkého tvarohu, 0,1 kg moučkového cukru, 1 citrón, 0,3 kg mletého máku, 0,2 kg povidel, 0,1 l červeného vína, špetka skořice

1 žloutek vyšleháme s cukrem, přidáme tvaroh a citronovou kůru. Z povidel, vína, citronové šťávy a špetky skořice svaříme hustou omáčku. Z mouky vajec a špetky soli vytvoříme těsto (jako na nudle do polévky). Vyválíme jej na tenkou placku a kulatý...

Domácí vdolky s bio povidly

Domácí vdolky s bio povidly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 250 ml mléka, 1 vejce, špetka soli, 1/2 droždí, 100 g másla, 500 g sádla na smažení, Suroviny na zdobení: 150 g strouhaného tvrdého tvarohu, 150 g švestkových bio povidel, 200 g zakysané smetany

Mléko rozdělíme do dvou kastrolků a oba lehce zahřejeme. V jednom kastolku rozpustíme máslo a ve druhém si připravíme kvásek: do vlažného mléka dáme trochu cukru, rozdrobíme droždí a necháme vzejít. Bude to trvat asi dvacet minut. Mouku prosijeme...

Koláč s povidly a mákem

Koláč s povidly a mákem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 300 g hladké pšeničné mouky , 200 g hladké celozrnné mouky, 1 prášek do pečiva bez fosfátů , 250 g másla, 1 vejce, 100 ml mléka, Na náplň: 100 g povidel , 150 g máku, 200 ml mléka, 2–3 lžíce třtinového cukru, 1 vejce na potření

V míse smíchejte oba druhy mouky s práškem do pečiva, vmíchejte kousky změklého másla a vejce. Vypracujte těsto a podle potřeby přidávejte postupně mléko tak, aby se těsto nelepilo, ale ani nerozpadávalo. Nechte na chvíli uležet v chladu. Těsto r...

Filírovaná kachní prsíčka pečená se švestkovou omáčkou a pečenou bramborovou kaší

Filírovaná kachní prsíčka pečená se švestkovou omáčkou a pečenou bramborovou kaší

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kachních prsou, 80 g švestkových povidel, 80 g sušených švestek, 50 ml slivovice, 50 ml oleje, sůl a pepř dle potřeby, 8 brambor, 25 g másla, 250 ml mléka, čerstvé bylinky

Kachní prsa odblaníme a očistíme. Kůži nakrojíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Kachní prsa položíme kůží na rozpálenou pánev a restujeme postupně z obou stran bez tuku, protože samotná nakrojená kůže vypustí dostatek tuku. Po orestování prs...

Babiččin perníkový závin s povidly a mandlemi

Babiččin perníkový závin s povidly a mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do perníku, 1 lžíce kakaa, 150 g cukru krupice, 1 vejce, 1 vejce na potření závinu, mandlové lupínky na posypání, 2 lžíce medu, 3 lžíce rumu, 3 lžíce mléka, 4 lžíce uvařené studené kávy (turka), 1 sklenka švestkových povidel, 50 g neloupaných mletých mandlí

Na vál dáme prosátou mouku, přisypeme prášek do perníku, kakao, utvoříme důlek, do kterého vklepneme vejce, přidáme med, rum, mléko a kávu a vypracujeme hladké těsto. Protože každá mouka je jiná, je možné, že budeme muset přidat trošku mléka nebo ...

Perníková srdíčka s voňavou náplní

Perníková srdíčka s voňavou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 120 g másla, 60 g cukru moučka, 2 žloutky, 1 lžička kypřícího prášku do perníku, 1 lžička perníkového koření, menší sklenka švestkových povidel, 100 ml červeného vína, 1 lžíce medu, čokoládová nebo cukrová poleva

Do prosáté mouky přidáme cukr, prášek do perníku, koření, přimícháme žloutky a změklé máslo a zpracujeme hladké těsto, které necháme v chladu chvíli odležet. Odpočinuté těsto rozválíme a vykrajujeme srdíčka. Polovině srdíček ještě vykrojíme ve st...

Kuřecí stehýnka po lovecku

Kuřecí stehýnka po lovecku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kuřecích dolních stehýnek, 50 ml olivového oleje, 1 lžíce cukru krystal, 100 g kořenové zeleniny, 1 cibule, po 5 kuličkách pepře a nového kořeni, 2 bobkové listy, 1 lžíce octa, sůl podle chuti, 3-4 lžíce másla, 2-3 lžíce hladké mouky (podle potřeby), 200 ml červeného vína, 3 lžíce švestkových povidel, 1 citrón ( šťava a kúra), 8 sušených švestek, 20 sultánek (rozinky), 20 mandli, 8 nasekaných vlašských ořechů

Do rozohriateho oleja vsypeme cukor a necháme ho skaramelizovať. Potom pridáme nakrájanú cibuľu, koreňovú zeleninu, koreniny a za stáleho miešania všetko opražíme, ochutíme octom, podlejeme vodou a do zmesi vložíme stehienka. Posolíme ich a dusíme...

Vepřová panenka plněná marinovanými švestkami s ostrou švestkovou omáčkou

Vepřová panenka plněná marinovanými švestkami s ostrou švestkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové panenky, 150 g sušených švestek, 150 ml portského vína, 100 g anglické slaniny, 1 pomeranč, 150 g švestkových povidel, 0,5 dcl rostlinného oleje, 1 hrst pražených rozdrcených mandlí, 30 g soli, 10 g pepře, 1 lžička chilli koření, 1 dcl masového vývaru, 50 g másla, 1 lžíce cukru krystal

Švestky naložíme na hodinu do části portského (lepší je přes noc - doba naložení švestek není započítána v době přípravy). Protáhneme jimi panenku (50 g odložíme), ochutíme solí a pepřem, pokapeme olejem a dáme odležet 5-10 min. Maso zprudka ope...

Povidlové pěry

Povidlové pěry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, špetka soli, voda vlažná spíše dle hustoty těsta, 1 balení švestkových povidel, 250 g strouhanky, 2 lžíce cukru moučka, 1 lžíce másla, špetka kypřícího prášku do pečiva

V míse prosejeme mouku, přidáme špetku soli a prášku do pečiva. Nakonec přidáváme vlažnou vodu a mícháme až vznikne hladké nelepivé těsto. Hotové těsto vyválíme na pomoučeném vále a nakrájíme rádelkem na čtverečky do kterých plníme povidla a vytvo...

Trojúhelníčky z toustovače

Trojúhelníčky z toustovače

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 1 balení tučného tvarohu, 1 balení švestkových povidel

Rozválíme listové těsto, nakrájíme na obdélníky, dáme do toastovače, naplníme podle chuti (povidla, tvaroh) pečeme asi 4 minuty.

Povidlové koláčky s mandlemi

Povidlové koláčky s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hladké mouky, 350 - 400 ml mléka, 35 g droždí (kvasnice), 4 lžičky cukru krystal, špetka soli, 2 vejce, 50 ml slunečnicového oleje, 1 sklenka švestkových povidel, 1/2 balení mandlí, trochu mleté skořice

Ve 100 ml vlažného mléka rozmícháme droždí se lžící cukru, mouky a necháme vykynout. Mouku prosejeme, přidáme kvásek, olej, zbylé vlažné mléko, vejce, sůl a vypracujeme vláčné těsto. Těsto přikryjeme a na teplém místě necháme vykynout. Na pomoučen...

Jednoduchá povidlová bábovka

Jednoduchá povidlová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 8 g cukru krupice, 150 g Hery, 160 g polohrubé mouky, 1 sáček vanilkového cukru, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce strouhaných ořechů, 4 lžíce švestkových povidel

Žloutky, cukry, Heru a povidla ušleháme, pak přidáme mouku s práškem do pečiva, ořechy a nakonec zlehka vmícháme tuhý bílkový sníh. Formu vymažeme, vysypeme, nalijeme těsto a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 45 minut. Po upečení necháme 10 minut...

Babiččiny perníkové řezy

Babiččiny perníkové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

460 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do perníku, 1 lžička perníkového koření, 100 g cukru moučka, 200 g medu, 2 vejce, sklenka švestkových povidel, několik fíků nakrájených nadrobno, několik nakrájených datlí, 1/2 hrsti nasekaných vlašských ořechů, 1/2 hrsti oloupaných nasekaných mandlí, 3 lžíce rumu

Do mouky přidáme kypřící prášek, koření, cukr, vklepneme vejce a přidáme med. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho do folie a necháme uležet do druhého dne v chladu. Druhý den těsto rozdělíme na polovinu a vyválíme si dvě placky. Aby se těsto ne...

Císařský perník

Císařský perník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 125 g cukru (stačí i jen krystal), 2 lžíce kakaa, 1/2 lžičky sody bikarbóny, špetka soli, 1 lžička mleté skořice, 250 ml mléka, 20 ml oleje, 1 vejce, 3 lžíce rumu, 3 jablka, 1/2 sáčku kypřícího prášku do perníku, 3 lžíce povidel

Nejpve si oloupeme jablka a nahrubo je nastrouháme. Povidla si naředíme rumem. Pak si smícháme suché směsi, tedy mouku, cukr, kakao, jedlou sodu (soda bikarbóna), kypřící prášek do perníku, špetku soli a skořici. Přidáme vejce, mléko, olej. Vše za...

Slovenské perky s povidly

Slovenské perky s povidly

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 0,5 g hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 2 hrsti mandlí, hrst strouhanky, 1 vanilkový cukr, 3-4 lžíce cukru moučka, troška mleté skořice , 1 sklenka švestkových povidel, několik lžic rozpuštěného másla

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladit, oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme sůl, mouku a vypracujeme nelepivé těsto. Na pomoučeném válu těsto vyválíme, vykrojíme kruhy /7 cm/ a naplníme je švestkovými povidly, posypeme skořicí, nebo j...

Vepřové s povidlovou krustou

Vepřové s povidlovou krustou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 100 g Nivy, 4 lžíce švestkových povidel, špetka soli, špetka pepře

Kotlety osolíme, opepříme a vložím na 16 minut pod rozpálený gril. V polovině pečení obrátíme. Potom na kotletky naneseme povidla a posypeme nakrájeným sýrem. Vrátíme pod gril, dokud se sýr nerozteče a nezezlátne.

stránka: