Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Babiččiny perníkové řezy

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 50min
Nutriční hodnoty
3395 kalorií 173.0g cukrů 20.0g tuků 64.0g bílkovin

Příprava

Do mouky přidáme kypřící prášek, koření, cukr, vklepneme vejce a přidáme med. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho do folie a necháme uležet do druhého dne v chladu.
Druhý den těsto rozdělíme na polovinu a vyválíme si dvě placky. Aby se těsto nelepilo na podložku, vyvaluji ho na pečícím papíru, jde to dobře a opravdu se nelepí.
Jednu placku přendáme i s papírem na plech, na ni dáme náplň a opatrně na náplň přendáme druhou placku. Na několika místech propícháme vidličkou a ve středně vyhřáté troubě upečeme lehce dozlatova.
Ještě teplé nakrájíme na malé kostičky asi 2 x 2 cm, necháme úplně vychladnout a uložíme v chladu.
Náplň: Do povidel vmícháme nadrobno nakrájené fíky, datle, přidáme nasekané ořechy a mandle. Nakonec dochutíme rumem a dobře promícháme.

Bulb Tip k receptu

Je to zase něco jiného než klasické cukroví. U nás patří k nejoblíbenějším druhům, musím je péct každý rok.


Přidat na Pinterest
Angel 666

16. 12. 2010, Recept navštíven: 4736x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobrý recept

04. 01. 2016, 13:36

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
perníkové rezy su vynikajuce, skoro medove cesto je jemné a velmi chutné

04. 04. 2017, 09:36

Přidat komentář

Facebook komentáře