Babiččiny perníkové řezy

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
20min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

3395 kalorií
173.0g cukrů
20.0g tuků
64.0g bílkovin


Příprava

Do mouky přidáme kypřící prášek, koření, cukr, vklepneme vejce a přidáme med. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho do folie a necháme uležet do druhého dne v chladu.
Druhý den těsto rozdělíme na polovinu a vyválíme si dvě placky. Aby se těsto nelepilo na podložku, vyvaluji ho na pečícím papíru, jde to dobře a opravdu se nelepí.
Jednu placku přendáme i s papírem na plech, na ni dáme náplň a opatrně na náplň přendáme druhou placku. Na několika místech propícháme vidličkou a ve středně vyhřáté troubě upečeme lehce dozlatova.
Ještě teplé nakrájíme na malé kostičky asi 2 x 2 cm, necháme úplně vychladnout a uložíme v chladu.
Náplň: Do povidel vmícháme nadrobno nakrájené fíky, datle, přidáme nasekané ořechy a mandle. Nakonec dochutíme rumem a dobře promícháme.

Tip k receptu

Je to zase něco jiného než klasické cukroví. U nás patří k nejoblíbenějším druhům, musím je péct každý rok.

přidejte na:
Chybí obrázek

16. 12. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
velmi dobrý recept

04. 01. 2016, 13:36

Chybí obrázek
perníkové rezy su vynikajuce, skoro medove cesto je jemné a velmi chutné

04. 04. 2017, 09:36

Chybí obrázek
dobrý recept na perníkové rezy

06. 10. 2017, 19:04

Chybí obrázek
naozaj ako babičkine

13. 10. 2017, 12:48

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.